Kde je Merkelová? Osmnáct hodin po střelbě v Mnichově kancléřka stále mlčí. A noviny jí dávají co proto

23.07.2016 14:02

Zatímco se Německo vzpamatovává z útoku v nákupním centru v Mnichově, kde šílený střelec zabil devět lidí, kancléřka Angela Merkelová mlčí. Za to ji kritizuje server Focus.de.

Kde je Merkelová? Osmnáct hodin po střelbě v Mnichově kancléřka stále mlčí. A noviny jí dávají co proto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

V 17:52 padly v obchodním centru v Mnichově první výstřely, o kterých záhy informovala německá a světová média. Celá země tak s napětím sleduje dění v hlavním městě Bavorska. Lidé si dělají starosti o své přátele a blízké, jestli jsou v pořádku. Policisté zahajují rozsáhlou akci. Během týdne jde již o druhý útok – v pondělí zaútočil sekerou ve vlaku sedmnáctiletý mladík afghánského původu. K útoku se tehdy přihlásil Islámský stát.

Útok v Olympia centru v Mnichově má na svědomí o rok starší mladík íránského původu. O důvodech jeho akce ještě není jasno, on sám byl nalezen mrtev. 

Původní text ZDE.

Policie vyzývá občany, aby zůstali doma a vyhnuli se veřejným místům. Spolková republika je ve stavu nouze. Své k útoku říká jak prezident Joachim Gauck, tak například americký prezident Barack Obama, předseda Rady EU Donald Tusk či britský ministr zahraničí Boris Johnson. Kancléřka Angela Merkelová však mlčí. Toto je v kostce zpráva německého serveru a všímá si i nadále ženy, která vloni do země pozvala imigranty.

Její twitterový účet totiž také mlčí, stejně jako její mluvčí Steffen Seibert. Přitom například při státním převratu, který se uskutečnil minulý týden v Turecku, Merkelová reagovala, i když byla v té době v Mongolsku.

Federální vláda se následně zmůže na krátké prohlášení, a to až po třech hodinách od prvních záběrů události. „Naše myšlenky jsou s oběťmi strašného útoku v Mnichově. Pochopte prosím, že nechceme dělat unáhlené závěry a spekulovat,“ uvedla. Následně vystupuje také ministr kancléřství Peter Altmaier, jehož vystoupení Seibert sdílí na sociálních sítích. 

„Mutti Merkelová“, jak je někdy kancléřka nazývána, tak podle serveru neposkytla občanům dostatečnou útěchu. „Národ, v němž se vraždilo, nepotřebuje slyšet ostatní státníky, kteří znovu důrazně odsoudili čin. Ale potřebuje slyšet vlastní vládu, vidět její emoce. Merkelová přeci nemusela říkat, zda jde o běsnění nebo o teroristický útok,“ dodal server. Podle něj ji však empaticky zastoupil prezident Gauck, který vyjádřil, že jeho myšlenky jsou s oběťmi i všemi truchlícimi či záchranáři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…