Kde jsou? Kam se poděli? V Německu se rozprchli uprchlíci, ve značném množství

25.07.2016 12:54

Německé úřady „ztratily“ 130 000 migrantů. Z celkového počtu 1,1 milionu migrantů, kteří se od roku 2015 v Německu registrovali jako žadatelé o azyl, se 13 procent nedostavilo na příjem do center, do kterých je německá vláda přidělila, informuje deník Breitbart.

Kde jsou? Kam se poděli? V Německu se rozprchli uprchlíci, ve značném množství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německo, jak jej možná neznáte

Anketa

Který představitel by měl opustit svou funkci?

hlasovalo: 12728 lidí

Zprávu o „ztracených“ migrantech získal deník Breitbart z oficiálních zdrojů. Údajně se tyto údaje objevily ve zprávě, kterou německá vláda poslala v odpovědi na otázku nejmenovaného levicového politika.

Pokud jsou tato čísla pravdivá, znamenalo by to, že se celá jedna desetina migrantů, kteří přišli v uplynulém roce z Blízkého východu do Německa, „ztratila“ napříč Evropou.

„Oficiální vládní doznání přišlo po důsledné kalkulaci, která naznačuje, že počet nezvěstných migrantů může dosahovat až 600 000,“ píše Breitbart.

Německé ministerstvo vnitra přiznává, že migranti, kteří byli původně do Evropy pozvaní německou kancléřkou Merkelovou, se mohli nakonec vydat i do jiných evropských zemí. Někteří z nich si zjevně zvolili i „cestu ilegality“.

Někteří se zas mohli navrátit zpět do země, ze které do Německa přicestovali. Mnozí migranti se podle Breitbartu v Německu zaregistrovali na více místech, to aby zvýšili své šance na to, že budou nakonec posláni do své předem zvolené destinace.

Celkem se skrze německý „EASY“ systém, jenž má na starosti ministerstvo pro migraci a uprchlíky, zaregistrovalo 1,1 milionu uprchlíků. Tento systém slouží ovšem jen k tomu, že zaznamená příchod žadatele o azyl a zemi jeho původu.

Poté, co se žadatel o azyl v systému registruje, jej úředníci odešlou na místo, kde je o něj dále postaráno a kde může odevzdat plnou žádost o azyl v Německu. Taková operace může ovšem trvat i celé měsíce.

Tato čísla podle Breitbartu rovněž dokazují to, že dublinská dohoda, podle které mají být žadatelé o azyl, jejichž žádost byla odmítnuta, odesláni zpět do první země, vstupem na jejíž území překročili hranice Evropské unie, se za poslední rok stala naprosto nefunkční.

„Ještě v roce 2014 Německo odesílalo každého pátého žadatele o azyl zpět do země vstupu do EU. V roce 2015 to ovšem byla již jen jedna desetina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…