Kde jsou? Kam utekli? Ztratilo se 5 300 migrantů, vnitro o nich nemá potuchy

27.08.2017 9:15

Finská ministryně vnitra Paula Risikko slíbila, že udělá vše, co bude možné, aby neúspěšní žadatelé o azyl opustili Finsko. Současně však přiznala, že její ministerstvo nemá přesný přehled o tom, kde se nalézá 5 300 uprchlíků, kteří přišli do země. Informuje o tom server deníku Helsinki Times s odvoláním na další zdroje.

Kde jsou? Kam utekli? Ztratilo se 5 300 migrantů, vnitro o nich nemá potuchy
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Paula Risikko, finská ministryně vnitra, oznámila, že od roku 2015 se ve Finsku ztratilo na 5 300 lidí, kteří vstoupili do finského azylového řízení a neprošli jím až do konce. Členka vlády předpokládá, že přibližně polovina žadatelů Finsko pustila. Buď se vrátili do své vlasti, nebo odešli do jiné země EU.  

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Anketa

Dělá Robert Fico dobře, když chce Slovensko přivést do tvrdého jádra EU?

5%
80%
hlasovalo: 6702 lidí

Risikko však odmítla zřizovat střediska, ve kterých by měli být umístěni neúspěšní žadatelé o azyl, kteří by měli být následně deportováni z Finska. O zřízení středisek se začalo mluvit např. po nedávném útoku ve finském městě Turku. V noci z pátku na sobotu minulý týden tu osmnáctiletý Maročan, který žádal o azyl, zabil dva finské občany a několik dalších zranil. Policie ho zneškodnila. V tuto chvíli je útočník v nemocnici.

Paní ministryně má však za to, že by zřízení internačních středisek nic nevyřešilo, protože není možné 24 hodin denně a na každém kroku kontrolovat všechny neúspěšné žadatele o azyl. Současně však finské občany ujistila, že udělá vše, co bude v jejích silách, aby neúspěšní žadatelé o azyl její vlast opustili.

Ve Finsku už např. existuje speciální středisko určené žadatelům s psychickými problémy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…