Kde v sobě berete tolik drzosti. Boží mlýny melou, dojde na vás i na Halíka. Ministr Herman se postavil zlobě čtenářů

28.10.2016 9:26

Z PROFILŮ Ministr kultury Daniel Herman odpověděl na další dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Zareagoval na projev hluboké úcty ke svému strýci Jiřímu Bradymu, ale přitom si přečetl také něco nepěkného o sobě.

Kde v sobě berete tolik drzosti. Boží mlýny melou, dojde na vás i na Halíka. Ministr Herman se postavil zlobě čtenářů
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

„Vážený pane ministře,“ zahájil svůj dotaz, či spíše poznámku pan Kopřiva. „Omlouvám se Vašemu strýci. Již vím asi vše, co se zjistit dá. Musel projít peklem. Rozhodně si vůbec naše generace nedovede hrůzy války a koncentráku ani představit. Smekám v úctě před jeho osudem. Na celé této aféře je však strašné Vaše chování. Pan president nevyznamená ročně desítky dalších občanů, kteří mu byli doporučeni. Nikdo z nich nepláče. Jen ministr kultury vyvolá štvavou kampaň proti Hradu. Já kdybych byl předsedou vlády, tak Vás ihned odvolám. Jako občan si můžete myslet a dělat, co je Vám libo. Jako člen vlády byste se měl chovat jako reprezentant tohoto státu. Je strašné, co se v této zemi děje. Tato aféra není jen ostuda Hradu, to je ostuda české inteligence,“ udeřil na Hermana čtenář. Člen vlády mu poděkoval za názor.

Ve stejném duchu se nesl i další dotaz nebo poznámka. Čtenář vystupující pod přezdívkou „řádný občan“ se pustil do ministra zostra.

„Hodil se vám strýc do toho, abyste rozeštval lidi a poštval je proti Zemanovi? Protože váš strýc není jediný, kdo prošel koncentrákem a někdo mu tam umřel. Medaili by měla dostat velká část našich občanů... a přesto si právě vy umíte prosadit svého synovce... abyste mohl škodit naší zemi a presidentovi. Jste pro mne neskutečná škodná, ale nebojte se, Boží mlýny melou... někdy pomalu, a buďte si jist, že i na vašeho přítele, pana Halíka, který vás podporuje a škodí českému lidu svými žvásty, i na toho dojde. Nevím, kde v sobě berete tolik drzosti, že si vydobýváte medaili pro někoho, kdo je pouze jedním z milionů, kteří trpěli v koncentráku,“ napsal čtenář. Herman znovu poděkoval za vyjádření názoru.

Další otázky a odpovědi naleznete zde.

Pár slov padlo i k setkání s dalajlámou. Vláda lámů v Tibetu nebyla před příchodem čínské armády právě dokonalá, ale to ještě neospravedlňuje vraždy tisíců Tibeťanů. Stranou pozornosti ministra Hermana nezůstala ani jeho návštěva na sudetoněmeckém sjezdu. Šéf resortu kultury má za to, že sudetští Němci jsou naši někdejší krajané a je dobré s nimi udržovat kontakty. Zvlášť když si uvědomíme, že se již vzdali svých majetkových nároků vůči České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…