Kdekdo tady má tajné materiály, varuje komentátor. A spravedlnost trpí

02.11.2013 13:13

Komentátor Karel Steigerwald se v sobotním komentáři pro MF Dnes zamýšlí nad tím, jak se to vlastně má s šéfem Věcí veřejných Vítem Bártou, jak je těžké se v Česku dopracovat k rozuzlení kauzy a jak se to má s poměrně kvetoucím prodejem tajných dokumentů v Česku.

Kdekdo tady má tajné materiály, varuje komentátor. A spravedlnost trpí
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Vít Bárta volí

Vít Bárta začal podle komentátora ohrožovat český demokratický systém krátce poté, co vstoupil do politiky. Ti, kteří se těšili, že po skončení svého mandátu zmizí z veřejného života, se spletli. Bárta je stále tady, je obviněn a vše je drženo v utajení.

„Že nejen Bárta, ale kdekdo celkem běžně disponuje s tajnými materiály z tajných zdrojů, je obecně známé. Dělá to hodně zlého (pomluvy, informace vyrvané z kontextu) zejména mezi lidmi. Stát už dlouhá léta ohrožuje velkorysá netečnost, s níž stát těmto nezákonným únikům přihlíží,“ varuje autor.

Problém je v tom, že nejedna kauza odstartovala za velkého mediálního „humbuku“, aby se pak táhla celá léta a nakonec skončila v nenávratnu. Pokud je ale Bártova kauza skutečně tak závažná, jak se zdá, nesmí takto skončit. Veřejnost má podle komentátora právo na informace. Jak by totiž mohla věřit státu, který byl údajně ohrožen, došlo i na zatýkání, ale vše nakonec skončilo bez jasného verdiktu? Spravedlnost totiž dnes dostává „na frak". Svědčí o tom vlekoucí se kauza Davida Ratha, prakticky debakl v kauze tří exposlanců za ODS nebo vlekoucí se soud týkající se autonehody lobbisty Romana Janouška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…