Kdepak partička neonacistů. Bohumil Doležal odhalil někoho jiného, kdo má zájem na likvidaci Sobotky

14.01.2016 12:16

Politolog Bohumil Doležal pochybuje o tom, že za únikem informací ze soukromého e-mailu premiéra Bohuslava Sobotky jsou skutečně neonacisté. Rozepsal se o tom na serveru Svobodné fórum.

Kdepak partička neonacistů. Bohumil Doležal odhalil někoho jiného, kdo má zájem na likvidaci Sobotky
Foto: ČT
Popisek: Bohumil Doležal

Podezíravost v něm vzbudil mimo jiné i text výzvy, která se na neonacistickém webu White Media před několika dny objevila a v níž mimo jiné stálo: „Vzkaz zrádcům národa: Pokud bude někdo z nás zatčen nebo zařídíte zrušení našeho webu, dostanou se na veřejnost kompletní obsahy e-mailových schránek Sobotky a dalších členů jeho gangu. Navíc by vám pak hackeři vyhlásili totální válku. Nacionální revoluci nezastavíte a za každé pronásledování nacionalistů přijde radikální odveta…“

Celý text je ZDE

Doležal píše, že podezřelý je patetický literární tón výzvy. Připouští si proto jen dvě možnosti:

Za prvé, server a uskupení stojí na vlastních nohou. V tom případě ho někdo cíleně a účelově zásobuje vybranými a uloupenými kompromitujícími materiály. „Tj. někdo ze Sobotkových politických konkurentů, kterému se velmi hodí, aby premiér oslabil a měl potíže – safra, kdo to jen může být,“ uvádí Doležal ve zřejmé narážce na lídra hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše.

Nebo je prý celý web White Media jen potěmkiniáda, sloužící nějaké neoficiální politické PR agentuře zaměřené na diskreditaci premiéra a jeho strany. „To první mi připadá o fous pravděpodobnější,“ podotýká Doležal.

Poukazuje také na to, že o únicích ze Sobotkova e-mailu „přičinlivě“ informují Babišovy Lidové noviny a zejména Mladá fronta Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…