Kdo by měl zaplatit sKarty? Kat bankovních poplatků Nacher má jasno

15.11.2013 9:43

Analytik Patrik Nacher je provozovatelem serveru bankovnipoplatky.com a organizátorem petice proti poplatkové politice bank nebo ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek. Kromě toho je také hlasitým kritikem sKaret. "Myslím si, že tento nepovedený projekt je typickou akcí, za kterou by měla být vyvozena nejen politická, ale i hmotně právní odpovědnost," napsal ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz.

Kdo by měl zaplatit sKarty? Kat bankovních poplatků Nacher má jasno
Foto: archiv PN
Popisek: Patrik Nacher

Analytik Patrik Nacher je přesvědčen, že odpovědnost za případné náklady na zrušení nepovedeného projektu sKaret musejí nést lidé, kteří projekt vymysleli a kteří podepsali příslušné smlouvy i přesto, že od samého začátku kritikové upozorňovali na nedostatky a chyby, jako bylo nastavení poplatkové politiky sKarty, nesoulad se zákony, dodatečné legislativní úpravy apod.

"Není možné celou věc uzavřít tím, že to zaplatí daňový poplatník," říká Nacher. "Kritika sKaret se nevynořila náhle, ale provázela projekt od samého počátku a počty různých změn, revizí či dodatečných úprav jen podtrhují fakt, že od samého počátku museli příslušní odpovědní politici a úředníci vidět, že vše není v pořádku," podotýká analytik.

Banka má na uhrazení nákladů nárok

Také banka mohla podle Nachera předpokládat, že může nastat alternativa zrušení projektu. Nicméně je jejím právem se přihlásit o proplacení vynaložených nákladů, připouští analytik.

"Na státu pak je, aby spravedlivě rozhodl, ale aby to opět neskončilo po česku, že to 'zacvaká' erár, protože ten zvládne cokoliv. Podle mého názoru jde o ukázkový, doslova učebnicový příklad, kdy by měla být vyžadována zodpovědnost konkrétních lidí," uzavírá své vyjádření Patrik Nacher.

reklama

autor: adr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …