Kdo chce Donalda bít, hůl si vždycky najde. Takto se několik dní propíralo něco, co prezident vůbec neudělal

06.02.2017 21:30

Média zase útočí na Trumpa. Tentokrát kvůli něčemu, co vlastně neudělal, jenže to pro média hlavního proudu ve Spojených státech zřejmě není problém. Hlavně že mohou zaútočit na nového šéfa Bílého domu, píše k tomu Martin Weiss v komentáři pro server Echo24.cz.

Kdo chce Donalda bít, hůl si vždycky najde. Takto se několik dní propíralo něco, co prezident vůbec neudělal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vosková figurína Donalda Trumpa

„Donald Trump je rasista,“ myslí si celá řada jeho odpůrců. O to větší mají důvod sledovat, co se děje kolem každoroční akce Měsíce černošské historie. Zruší Trump tuto akci? Nebo ji nějak peprně okomentuje? Trump nic nezrušil. Podle médií ho jen přejmenoval. Z Měsíce černošské historie se stal „Měsíc afroamerické historie“.

„Až na to, že Trump nic nepřejmenoval. Je sice pravda, že ‚Black‘ se používá častěji, ale od roku 1976, kdy Gerald Ford jako první prezident měsíc oficiálně vyhlásil, se v oficiálních dokumentech prezidentů a Kongresu vyskytují oba názvy. Šlo o naprostou neudálost, jež ovšem na sociálních sítích zabrala nemálo času a energie. Trump nejenže Měsíc nezrušil, ale uspořádal při jeho příležitosti snídani se svými černošskými podporovateli. Tam si zase vysloužil pozornost a posměšky médií, když bezděky prozradil, že si myslí, že Frederick Douglass, známý černošský abolicionista (1818–1895), je žijící postava,“ píše Weiss.

Celý komentář naleznete zde.

Jenže když se podíváte na video z akce Donalda Trumpa, zjistíte, že 45. prezident USA nemluví o Fredericku Douglassovi jako o žijícím. Prezident pouze sděluje, že tento muž odvedl kus práce. Ocenil ale i další Afroameričany, kteří se zasloužili o zrovnoprávnění černochů s bělochy v USA. Kdyby tyto věty pronesl kdokoli jiný než Trump, nikdo by tomu asi nevěnoval pozornost. Jenže je pronesl Trump a američtí novináři využijí jakékoli příležitosti, aby ho popíchli. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…