Kdo chce být šéfem státní služby, má dnes poslední možnost podat si přihlášku

02.01.2015 6:58

Dneškem vyprší lhůta pro podávání přihlášek do opakovaného výběrového řízení na funkci náměstka ministra vnitra pro státní službu. První výběrové řízení skončilo neúspěchem, když žádný z kandidátů nesplnil stanovené podmínky. Ministerstvo vnitra je následně zjednodušilo a uchazeči tak již nemusí prokazovat své jazykové znalosti, které se ukázaly být problémem v prvním kole.

Kdo chce být šéfem státní služby, má dnes poslední možnost podat si přihlášku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cukrárna, kterou provozuje ministerstvo vnitra

Do prvního výběrového řízení na místo klíčového náměstka se přihlásila jen trojice kandidátů, o funkci personálního ředitele sekce státní služby se ucházel kandidát jediný. Vzhledem k tomu, že žádný z nich nesplnil kritéria výběrového řízení, neuskutečnily se ani pohovory a tendr skončil. Výsledek řízení kritizoval například vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO). Za neúspěch podle něj může i malé otevření státní služby lidem zvenku.

Kolik kandidátů se do nového výběrového řízení přihlásilo a zda splnili zjednodušené podmínky, oznámí Ministerstvo vnitra nejspíše začátkem příštího týdne. Jméno klíčového náměstka i personálního ředitele, o nichž nakonec rozhodne vláda, by mělo být známo do poloviny ledna.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…