Kdo chce uprchlíky, může si je klidně vzít domů, vzkázal jasně senátor

08.07.2015 9:21

Před tisíci lety jsme se snažili zabránit pronikání islámu do Evropy, abychom bránili křesťanské hodnoty, a dnes dobrovolně otevíráme dveře hordám nájezdníků z islámských zemí, kritizuje evropskou imigrační politiku senátor a majitel loterijního gigantu Synot Ivo Valenta v Lidových novinách.

Kdo chce uprchlíky, může si je klidně vzít domů, vzkázal jasně senátor
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

„To, co přichází do Evropy, to jsou hordy nájezdníků, které my ještě vítáme a dáváme jim sociální podporu. Před tisíci lety jsme se snažili zabránit pronikání islámu do Evropy, abychom bránili křesťanské hodnoty, a teď tomu dobrovolně otevíráme dveře,“ nelíbí se Valentovi, který jedním dechem dodává, že nezpochybňuje, že řada běženců potřebuje pomoc.

Imigrantům by však dle jeho soudu měli pomoci především bohaté muslimské země. „A pokud někdo jiný má chuť, ambice a peníze těmto lidem pomoci, pak se to má dít na místě,“ myslí si.

Senátorovi se nezamlouvají ani povinné kvóty na přijímání uprchlíků. Pomoc dle něj musí být pomoc dobrovolná, ne řízená. „Diktovat, kolik máme přijmout uprchlíků, je nesmysl. To přece nebylo ani v době komunismu, že Kanada musí přijmout konkrétní procento českých imigrantů,“ připomíná Valenta. Těm, kdo chtějí pomáhat, prý ale nikdo nebrání, aby si vzali uprchlickou rodinu domů a opečovávali si ji.

Přijímat ve velkém běžence na české území by se dle něj nemuselo vyplatit. Senátor varuje především před vyhrocením vztahů mezi křesťanskou a muslimskou komunitou, která by mohla vyústit v ozbrojený konflikt. Česká republika by se tudíž dle něj měla spíše postarat o uprchlíky z Ukrajiny a nám blízkého kulturního a etnického prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…