Kdo chtěl v Praze mlátit lidi? Nesmí se říct, zda to byli migranti. A věc má dohru

12.07.2017 8:20

Europoslanec a předseda Strany svobodných občanů Petr Mach se na svém blogu na serveru iDnes.cz vyjádřil k tomu, odkud byli cizinci, kteří ohrožovali chodce baseballovou pálkou.

Kdo chtěl v Praze mlátit lidi? Nesmí se říct, zda to byli migranti. A věc má dohru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý europoslanec Petr Mach (Trikolóra)

Mach ve svém blogu popisuje případ z 28. května, o nějž se zajímal, kdy dle jeho slov posádka vozu s německou poznávací značkou ohrožovala v Praze na Jiráskově mostě chodce pivními lahvemi a baseballovou pálkou. 

Vadí mu mimo jiné totiž to, že když přijedou do Česka páchat migranti přestupky, zůstává to veřejnosti utajeno. „Rozkaz policejního prezidenta totiž zakazuje zveřejňovat původ pachatelů, pokud by to mohlo podněcovat nesnášenlivost vůči cizincům,“ zmínil Mach s tím, že podle jeho názoru mají občané právo vědět, kdo ohrožuje bezpečnost a pořádek v naší zemi. 

Ale zpět k případu – podle Macha šlo o opilé mladíky, kteří dostali za své činy na Jiráskově mostě pokutu a mohli dále pokračovat v cestě. Dostiženi byli na dálnici směrem na Plzeň.

„Dotázal jsem se policejní mluvčí, zda šlo o občany Německa, anebo o migranty, kteří mají v Německu jen dočasné povolení k pobytu. Tisková mluvčí mi odpověděla, že ‚Policie ČR národnost či rasovou příslušnost osob v rámci poskytování informací veřejnosti a médiím neuvádí. Takový postup by byl v přímém rozporu s trestním řádem, přestupkovým zákonem, zákonem o Policii ČR a interními předpisy‘,“ popsal Mach s tím, že i přes vytrvalé dotazy se skutečně státní příslušnost nedozvěděl. 

„Podle mě je tento pokyn policejního prezidenta špatný a měl by být zrušen. Nechci, aby policie zatajovala veřejnosti údaje o státní příslušnosti pachatelů přestupků a trestných činů. Ta informace je totiž důležitá. Vstupovali jsme do EU a do Schengenu s tím, že volně můžou naše hranice překračovat občané zemí EU a také turisté, kteří do EU přicestují s platným cestovním pasem, případně vízem,“ uzavřel Mach rázně se slovy, že do EU jsme nevstupovali s tím, že k nám budou moci volně jezdit Syřani, Afghánci a další ilegální migranti bez platných víz a páchat zde přestupky a trestné činy.

On sám přislíbil, že se bude zasazovat o zrušení zatajovacího policejního rozkazu.

Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…