Kdo je Čech pohřešovaný v Libyi? Server se zeptal jeho sousedů

11.03.2015 15:41

Občané Velkého Meziříčí myslí na Pavla H., jenž byl podle všeho unesen islamisty v Libyi. Řada lidí ho zná jako veselého muže, který si krátce po revoluci otevřel videopůjčovnu. V jednu chvíli s tím ale skončil a odjel pracovat do Libye. Rodina s médii nekomunikuje, úřední místa také ne, ale sousedé jsou sdílnější. Zaznívají i hlasy, které zmiňují, že pan Pavel odjel do Libye dobrovolně, přičemž věděl, do čeho jde.

Kdo je Čech pohřešovaný v Libyi? Server se zeptal jeho sousedů
Foto: ČTK/AP AP
Popisek: Libyjský povstalec po dobytí sídla Muammara Kaddáfího v centru Tripolisu

Pavel H. si po revoluci ve městě na Vysočině otevřel videopůjčovnu, ale jednoho dne s podnikáním skoncoval a odjel do Libye. Ačkoli rodina ani úřady nechtějí situaci vůbec komentovat, někteří sousedé jsou k novinářům vstřícnější.  

„Nevím, proč je kolem toho tak strašný humbuk, když tam Pavel, kterého mimochodem znám, jel dobrovolně. Jako jezdí třeba vojáci do Afghánistánu. Dal přednost vidině peněz před zárukou bezpečnosti. Myslím, že tak ale může uvažovat svobodný chlap, ne ženáč,“ podotkl například jeden starší muž, který nechtěl po vyjádření pro iDnes.cz prozradit své jméno. Zdůraznil také, že by si pro Pavla H. přál šťastný konec zlé situace.

Podle informací serveru lidé pracující pro firmu VAOS v Libyi prodělali šestitýdenní turnus a následně tři týdny doma odpočívali. Za oněch šest týdnů se prý dalo v přepočtu vydělat i 150 tisíc korun. Pravděpodobně unesený muž byl v Libyi i v době, kdy byl svržen tamní diktátor Muammar Kaddáfí v roce 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…