Kdo je tu infantilní, ptal se sesazený Tejc s myšlenkami na Sobotku

10.11.2013 19:32

Pučista z ČSSD Jeroným Tejc stále trvá na tom, že za výsledek voleb je potřeba převzít odpovědnost. I přesto, že se rozhodl rezignovat na post šéfa poslaneckého klubu, neodpustil si poznámku na předsedu Bohuslava Sobotku. Vyzval voliče, aby sami posoudili, kdo se zachoval dospěle. Řekl to serveru iDnes.cz.

Kdo je tu infantilní, ptal se sesazený Tejc s myšlenkami na Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc v předsálí zasedací místnosti hotelu Olšanka

Tejc se rozhodl odejít z čela poslaneckého klubu sociálních demokratů. Přesto si myslí, že by se z výsledku voleb měla vyvodit odpovědnost.  

Volby nebyly úspěchem, a je třeba nést za to odpovědnost

„Vyjádřil jsem svůj postoj, že volby nebyly úspěchem, je třeba nést za to zodpovědnost, ale nechci už dále hrotit situaci v sociální demokracii. Pro mě je důležitější si ponechat možnost hájit své názory i v budoucnu, a proto jsem se rozhodl, že rezignuji na pozici předsedy poslaneckého klubu,“ řekl pro server iDnes.cz.

Tejc teď bude v Poslanecké sněmovně působit jako řadový poslanec. Odmítá, že by na mimořádném sjezdu strany znovu kandidoval do čela klubu ČSSD.

ČSSD jsme nepoškozovali. Spolu s Haškem jsme nejviditelnější tváře strany

Sobotka označil Tejce, Michala Haška a další účastníky schůzky v Lánech, kteří se jej pokusili sesadit z čela strany, za „děti, které si hrají na pískovišti“, a varoval před politickým propadlištěm, do kterého by mohla ČSSD spadnout podobně jako SPOZ v předčasných volbách.

„Mě těžko někdo může spojovat se SPOZ. Já jsem vždy patřil k velkým kritikům SPOZ. Pro sociální demokracii jsem si v minulých letech odpracoval velmi mnoho. Patřil jsem mezi nejviditelnější tváře, měl jsem čtvrtý nejlepší výsledek ze sociálních demokratů, koneckonců Michal Hašek první, takže určitě jsme ČSSD nepoškozovali,“ odmítl Tejc.

Občané posoudí, kdo se choval dospěle

Dodal, že především občané rozhodnou, kdo z politiků se choval dospěle a kdo se choval jako dítě. Dál se k tomu odmítl vyjádřit.

„A pokud se týká jeho názoru, kdo je infantilní, já to nechám na občanech, ať posoudí, kdo se zachoval dospěle. Já to hodnotit nebudu. Pokud mu řeknu svůj názor, řeknu mu ho do očí,“ uzavřel Tejc.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…