Kdo je tu udavač? Miroslava Němcová se naštvala. Na Babiše. A už to frčí

07.03.2020 16:11

Někdejší předsedkyně Poslanecké Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) se pustila do Andreje Babiše (ANO). Jako premiér by prý měl jít svým spoluobčanům příkladem, a on se místo toho schovává a uráží lidi kolem sebe.

Kdo je tu udavač? Miroslava Němcová se naštvala. Na Babiše. A už to frčí
Foto: Repro YouTube
Popisek: Miroslava Němcová na 29. kongresu ODS (18.1.2020)

Anketa

Je Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví?

77%
19%
hlasovalo: 19415 lidí
Miroslava Němcová má za to, že Andrej Babiš se schovává před lidmi, kteří si přijeli posvítit na jeho podnikání – a české europoslance, kteří opakovaně upozorňují na jeho možný střet zájmů kvůli podnikání, na které čerpají jeho firmy evropské dotace, označil za vlastizrádce. Poté konstatoval, že to „asi“ přehnal a opravil se. České europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) a piráta Mikuláše Peksu označil za udavače.

V tu chvíli už se Miroslava Němcová neudržela a konstatovala, že Babiš jako spolupracovník někdejší komunistické Státní bezpečnosti ví o udávání své.

„Na Andreje Babiše přijeli kontroloři. Odmítl se s nimi setkat, utekl. Šéfka kontroly je prý pomatená, ostatní byli předsedou vlády označeni za vlastizrádce, potom se opravil: jsou to prý jen udavači a na tom trvá. Premiér s krycím jménem Bureš jistě ví o udávání své,“ napsala Němcová na sociální síti Facebook.  

„O kontrolách pod vládou ANO by čeští živnostníci mohli vyprávět. Tlak na ně roste, připomíná to snahu o jejich likvidaci: kontrolní hlášení, EET na každý párek ve stánku, blázinec kolem DPH na pivo. Drastické pokuty za každičkou chybu. Třeba za špatně účtovaný kopeček zmrzliny se šlehačkou. K tomu státem organizovaná udavačská loterie účtenkovka,“ pokračovala dáma.

„Premiér nemá jiná práva než živnostník. Má být vzorem. Z toho plyne: každý český podnikatel a živnostník, na kterého Babišovi kontroloři zakleknou, by se měl příkladem předsedy vlády řídit: před kontrolory prásknout dveřmi a označit je za pomatené udavače,“ hodila na Babiše třetí slovní granát Němcová.

Andrej Babiš tvrdí, že žádný střet zájmů nemá, protože svůj Agrofert dočasně převedl do svěřenských fondů, čímž podle svých vlastních slov naplnil zákon o střetu zájmů, o kterém tvrdí, že to je zákon namířený proti němu.

Miroslava Němcová udeřila na Andreje Babiše

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …