Kdo je víc, člověk nebo křeček, ptá se senátor Valenta „ekoteroristů“

03.07.2016 22:28

Slovácký senátor Ivo Valenta si podle všeho dost oddechl. S napětím sledoval, zda budeme muset u klíčových dopravních staveb pořizovat nové studie o dopadu infrastrukturních projektů na životní prostředí – tzv. studie EIA. Ale naštěstí nakonec zvítězil zdravý rozum, podle něhož křeček není víc než člověk.

Kdo je víc, člověk nebo křeček, ptá se senátor Valenta „ekoteroristů“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Druhý ročník Krojovaných slavností ve Valdštejnské zahradě

„Uf! Už jsem si myslel, že se úředníci úplně pomátli a České republice nezbude nic jiného, než znovu vyplňovat stohy lejster, abychom sami sobě dokázali, že opravdu nezbytně nutně potřebujeme dobudovat páteřní dopravní tepny v našem kraji,“ oddechl si senátor Valenta nad výjimkou, kterou česká vláda nedávno vyjednala s Bruselem.

Ještě nedávno České republice hrozilo, že bude muset nechat znovu posoudit dopad na životní prostředí u těch dopravních staveb, které prošly posouzením ještě před vstupem Česka do EU. Naštěstí to ale nebude nutné. Kdyby se nám nepodařilo domluvit s Evropskou komisí Jeana-Clauda Junckera, podle senátora Valenty bychom znovu museli vést spory s „ekoteroristy“ o to, zda je důležitější křeček nebo člověk.

Celé vyjádření najdete zde

„Vybudování dálnic D55 a D49 je jednoznačně v zájmu obyvatel Zlínského kraje. A všichni volení politici i úředníci, které mají tito politici přísně řídit, musí podle toho postupovat. Konec výmluv, konec vyhnívání, konec přešlapování na místě. Je třeba zavelet, rozdat úkoly, stanovit zodpovědnost a v co nejkratším termínu tyto dálnice postavit,“ vyzval k akci člen horní parlamentní komory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…