Kdo platil Havlovu lavičku? Určitě ne Schwarzenberg či Havlová, zuří bloger

03.05.2014 7:45

Nad instalací Lavičky Václava Havla v Praze se zamýšlí Jiří Baťa. „Neskutečné, co si pár lidí ještě nevymyslí, aby ještě více zviditelnilo člověka, který je sice idolem několika pomýleně vyvolených, ale pro společnost byl hotová katastrofa,“ píše mimo jiné v článku, který zveřejnil na serveru ParlamentníListy.cz v rubrice Názory a petice.

Kdo platil Havlovu lavičku? Určitě ne Schwarzenberg či Havlová, zuří bloger
Foto: Hans Štembera
Popisek: V budově Akademie věd proběhla vernisáž výstavy Sochařský portrét Václava Havla

Lavička prý byla podle Bati vyrobená na popud „profláknutého politika“ Petra Gandaloviče (ODS). „Ten si tímto činem přihřál polívčičku u těch, kteří jsou semknuti kolem osoby Václava Havla, tedy Schwarzenberga, Vondry, Bursíka, Šiklové a dalších, kteří tak s psí věrností nadále glorifikují osobu V. Havla vždy a všude, kde to jde a kde je to možné,“ uvedl Baťa.

Kritizuje fakt, že zmíněná lavička nemá žádný přímý vztah k Havlovi, protože byla vyrobena a instalována na zakázku na zcela běžném místě. Lavičku hodnotí Baťa slovy „nic moc“ a také podotýká, že kdyby nebyla jediná a bylo by jich v Praze hned několik, tak by nikomu nic neřekla, ničím by se nevyznačovala.

Prý nepřekvapuje, že jejím autorem není nikdo jiný než Havlův bývalý dvorní architekt Bořek Šípek. „Jméno je jméno a peníze, které za toto `mimořádné` dílo dostal, zcela jistě neposkytl ani Schwarzenberg, ani D. Havlová, ani nikdo z jeho věrných. Ostatně o zdroji si můžeme myslet cokoliv. Dnes je to tedy `Lavička Václava Havla`, co to bude příště, že by `lahvička` či `lahvinka` Václava Havla (jedna z mnohých), jejichž obsah měl tak rád? Upřímně řečeno, už by mě to vůbec nepřekvapilo,“ konstatuje Jiří Baťa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…