Kdo protestoval proti návštěvě Číňanů, neměl by znát tuto informaci

03.05.2016 12:54

Itálie se dohodla s Čínou na policejní spolupráci. V ulicích Říma a Milána budou hlídkovat čínští policisté, kteří tak mají dopřát turistům z jejich vlasti větší pocit bezpečí, jak uvedlo italské ministerstvo vnitra. Informuje The Guardian.

Kdo protestoval proti návštěvě Číňanů, neměl by znát tuto informaci
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Anketa

Která osobnost brojící proti imigraci je pro vás nejdůvěryhodnější?

hlasovalo: 20542 lidí

Itálie se otevřela čínským bezpečnostním složkám. Tamní ministerstvo vnitra ve spolupráci s čínským velvyslanectvím započalo nový projekt, jehož cílem je učinit ulice měst bezpečnější pro čínské turisty.

Za tímto účelem budou v jeho ulicích hlídkovat čtyři čínští policisté, kterým se v Pekingu dostalo výcviku od italských odborníků. Budou nosit své domácí uniformy, aby je turisté mohli na ulici ihned poznat.

Do Itálie totiž každoročně dorazí více než tři miliony čínských turistů. „Tato služba se plánovala s ohledem na čínské turisty, a pokud bude fungovat, můžeme zvážit i další formy spolupráce, vzhledem k přítomnosti čínské komunity v naší zemi,“ řekl italský ministr vnitra Angelino Alfano.

Celý text zde

Čínští policisté se tak budou starat o čínské turisty a pomáhat jim v případech nouze. Budou také spolupracovat s italskou policií, a to až do 13. května.

Podle Liao Ťin-žunga, ředitele Čínského úřadu pro mezinárodní spolupráci, se jedná o „historický moment“, podobný tomu, když benátský kupec Marco Polo zmapoval cestu mezi Čínou a Itálií.

Podobný projekt kdysi proběhl i v Paříži, kdy se čínská policie snažila chránit bohaté čínské turisty před krádežemi. I v případě Francie se policisté soustředili především na turisty navštěvující slavné památky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…