Kdo se rád ,,peleší", má prý problém. Ti, co sestřelili Forejta, toho prý mají mnohem víc. Může to být zlé

25.01.2017 16:56

Prodejci, kteří dali do oběhu video s hradním protokolistou Jindřichem Forejtem, jemuž následně zničilo kariéru, mají prý další kompro. Tentokrát na ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Tvrdí to alespoň investigativci Sabina Slonková a Jiří Kubík na serveru Seznam Zprávy. Chovanec dle svých slov o tom ví.

Kdo se rád ,,peleší", má prý problém. Ti, co sestřelili Forejta, toho prý mají mnohem víc. Může to být zlé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr vnitra Česka Milan Chovanec

Slonkové s Kubíkem to měli sdělit přímo dealeři první nahrávky. Miroslav Remeň, jeden z mužů, který se snažil Forejtovu nahrávku šířit, podle všeho uvedl, že se chystá rozšíření videa právě i na člena vlády. Naznačil, že se jedná o sexuální služby. „A půjde přímo o trestný čin,“ uvedl reportérům Remeň.

„Slyšel jsem spoustu drbů, ale ministr vnitra nemá ze zákona právo na informace z živých svazků, z vyšetřování, takže drbů jsem slyšel mnoho, včetně drbů na sebe,“ řekl následně v rozhovoru Milan Chovanec s tím, že ví, že má jít o video s ním a nějakými mladými hochy. Říkal mu to prý jeden novinář. „Takové video nemůže existovat, nikdy neexistovalo a nevím, jak by to chtěli natočit a s kým,“ dodal.

„Žijeme v zemi, kde ty drby hýbou nějakými oblastmi. Jsem ale naprosto klidný a přeju pánům pevnou ruku při stříhání toho materiálu. Již jsem zažil fotomontáž s jednou dívkou v plzeňském klubu, z čehož se vyklubala fantasmagorie. Nemohu se tomu ani nyní bránit jinak, než že počkám, až to vyjde a obrátím se na orgány činné v trestním řízení. Jinak jsem politik, takže tyto věci musím strpět,“ řekl.

„Autorství videa je připisováno panu Horáčkovi, pan Remeň se stylizuje do role muže, který jej jen distribuuje dál. Z toho, co jsme zjistili, je ta síť lidí, která se věnuje vyrábění kompromitujících nahrávek, mnohem širší,“ osvětlila pro Seznam Zprávy Slonková. Podle ní nebylo kompro na Jindřicha Forejta první. „Co byl impuls, proč to video začali šířit, těžko říct,“ poznamenal k tomu Kubík.

„Nemáme ale nyní žádný důkaz toho, že další video existuje. Myslím, že je zapotřebí říct, že to, jak jednotliví aktéři vystupují, tak vidíme i tendence, že se nás někdo snaží záměrně tlačit na nějakou stopu. Ten případ nese rysy dezinformační hry. Figurují tam informace, které mají za cíl odvést pozornost od toho, kdo si tu zadává diskreditační videa,“ zmínila dále Slonková. "Ohrožení mohou být lidé, kteří mají uvolněnější osobní život. Bez ohledu na to,  jestli se bavíme o prostituci, jestli se bavíme o homosexuálních praktikách, či heterosexuálních," dodala. „Jedna z těch verzí, kterou prověřujeme, je ta, že toto jsou lidé, kteří jsou najímáni proto, aby vytvářeli kompromitující videa, jež jsou pak používána v politice i byznysu,“ dodala Slonková. 

V celém případu figuruje také jméno referenta Ministerstva kultury Martina Černého, jenž údajně nasliboval dealerům hory doly, a to ale jen proto, aby video viděl. „Dealerům videa slíbil, že to video dopraví k ministru kultury Danielu Hermanovi,“ podotkl Kubík. „Pan Černý u nás pracuje, ale nikdy o ničem takovém se mnou nemluvil. Je to pro mě šokující informace,“ řekl k tomu Herman. Jestli dál zůstává Černý zaměstnancem ministerstva, podle Kubíka není známo.

„Případ Forejt a Ministerstvo kultury vyplývá i z časové osy, kterou jsme sestavili, a obojí se protnulo v období, kdy v médiích kulminovala kauza Brady,“ dodala následně Slonková. „Myslím si, že jedna z těch verzí, proč nám někdo účelově podstrkuje informace, je ta, že se snaží účelově do celého případu zatáhnout právě Ministerstvo kultury. My v tuto chvíli víme, že referent Ministerstva kultury vrhl špatné světlo na samotného ministra, ale ta snaha zatáhnout do toho Ministerstvo kultury je z těch informací, které se k nám dostávají, velmi zjevná,“ uzavřela. 

Původní text ZDE.

Podle Chovance celou skupinu lidí vyšetřuje policie. „Nebudeme v této věci ale komentovat vůbec nic, ani co se vyšetřuje, proti komu a tak dál,“ podotkla k tomu mluvčí pražského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…