Kdo to je? Králíček, Bojko, Nevludová, Venhoda… Výzkum ukázal na téměř neznámé poslance

16.12.2019 15:16

International Business & Research Services (IBRS) ve své tiskové zprávě upozornil na dvě stovky českých poslanců a jejich znalosti mezi obyvateli. Nejznámějším a nejlépe hodnoceným poslancem je premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Nejspokojenější jsou voliči s prací poslanců hnutí ANO, nejméně s poslanci TOP 09. Mezi třemi nejlépe hodnocenými poslanci je i řadový poslanec hnutí ANO.

Kdo to je? Králíček, Bojko, Nevludová, Venhoda… Výzkum ukázal na téměř neznámé poslance
Foto: Archiv VÚA - VHA Praha
Popisek: Poslanec ANO Robert Králíček

Anketa

Chcete, aby Mikuláš Minář vstoupil do politiky?

4%
96%
hlasovalo: 18306 lidí
Nejznámějším zákonodárcem je podle citovaného výzkumu premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který se ziskem pětadevadesáti procent atakuje stoprocentní znalost. Následují mediálně nejznámější politici, jako jsou Karel Schwarzenberg, Miroslav Kalousek, Tomio Okamura, Vojtěch Filip, Ivan Bartoš, Václav Klaus ml. a další přední osobnosti jednotlivých parlamentních stran.

Na druhém pólu tabulky, kde údajná znalost dosahuje zhruba třetiny, se krčí například Ivana Nevludová, Lubomír Volný, Jan Řehounek, Petr Sadovský či pražští poslanci ANO Petr Venhoda a Robert Králíček. O nich není de facto vůbec slyšet.

Za překvapující lze podle agentury považovat zjištění, že třetím nejlépe hodnoceným zákonodárcem dolní komory Parlamentu je řadový poslanec Patrik Nacher, který si za svoji práci vysloužil průměrnou známku 3,2 stejně jako Adam Vojtěch. Patrik Nacher nicméně získal třetí nejlepší součet kladných známek 1 + 2.

Mezi čtyřiceti nejlépe hodnocenými poslanci se objevuje na deváté pozici jediný představitel SPD, a to její předseda Tomio Okamura.

Online průzkum společnosti IBRS probíhal na reprezentativním vzorku 622 respondentů z celé republiky.

Neznámí zákonodárci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…