Kdo viní z terorismu islám, je stejný, jako fanatičtí teroristé. Já jsem lidská bytost, rozčiluje se muslim v britské televizi

24.03.2017 22:05

Britská televize Channel 4 přinesla rozhovor se dvěma muslimy. Od mužů chtěla slyšet, jak se dívají na teroristický útok, jenž byl směřován proti srdci demokracie ve Velké Británii, proti britskému parlamentu. Oba pánové dali najevo, že je tenhle dotaz vlastně uráží. Proč? Protože jsou lidské bytosti.

Kdo viní z terorismu islám, je stejný, jako fanatičtí teroristé. Já jsem lidská bytost, rozčiluje se muslim v britské televizi
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Otázka na téma, co si myslíte o teroristickém útoku, která byla položena dvěma muslimům, je podle jejich názoru v podstatě urážlivá. I muslimové jsou přeci lidské bytosti, které cítí bolest z toho, že někdo zemřel. Cítí smutek z toho, že nějaké děti kvůli útoku jednoho muže zůstaly bez maminky, z toho, že nějaká žena zůstala bez manžela a tak podobně. Toho jsou si vědomi i muslimové, kteří teroristické útoky odsuzují.

Nelíbí se jim však, že se na ně dnes kouká jen jako na muslimy, že dostali určitou nálepku a už se málokdo zajímá o to, co je za ní. Nezajímá se o to, že jsou to muži, kteří mají rodiny, kteří mají rádi dorty nebo co rádi čtou. Lidi zajímá jen to, že je muslim. I muslimové mají přitom právo žít ve společnosti, být součástí společnosti. Jenže mnozí muslimové se dnes v Británii bojí.

„Jediné co chceme, je férová šance,“ podotýkají oba mladí muži, když se vyjadřují k teroristickým útokům. Férovou šanci v klidu žít v britské společnosti.

Radikálové, kteří páchají teroristické útoky ve jménu islámu, prý ve skutečnosti islám dezinterpretují. Nevědí, v čem skutečně tato víra spočívá. Ale lidé, kteří hledí na všechny muslimy tzv. skrz prsty, protože v nich vidí potenciální teroristy, dělají stejnou chybu. „Obě tyto skupiny mají ve skutečnosti stejnou mentalitu. Obě skupiny si myslí, že vědí, co je islám, ale nevědí to,“ uzavřeli rozhovor tázaní pánové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…