Kdyby místo kabelek Nagyové vyšetřovali raději Bakalu... Prezident Zeman promluvil na Primě k policejní krizi

26.06.2016 11:40

FTV Prima dnes v Partii přivítala exkluzivního hosta. Pro televizní pořad si udělala čas hlava státu – prezident Miloš Zeman. Posteskl si, že dosavadní výsledky některých státních zástupců a policistů nejsou valné. Reorganizace policie by mohla napomoci v tom, aby se to změnilo. „Kabelky Jany Nagyové opravdu za výsledek nepovažuji. Sám už řadu měsíců upozorňuji na Zdeňka Bakalu a na proces vytunelování OKD, ale zdá se, že se o to státní zástupci zatím nezajímají,“ konstatoval prezident.

Kdyby místo kabelek Nagyové vyšetřovali raději Bakalu... Prezident Zeman promluvil na Primě k policejní krizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman se vyjádřil k současné policejní krizi vládní koalice

V pořadu se Miloš Zeman vyjádřil k vnitropolitické situaci. Začal u reorganizace policie. Zdá se mu, že státní zástupci v řadě kauz dosud nedosáhli velkých úspěchů, takže pokud by měla reorganizace policie pomoci ve zvýšení úspěšnosti vyšetřovatelů, Miloš Zeman nemá nic proti jejímu provedení.

„Kabelky Jany Nagyové opravdu za výsledek nepovažuji. Sám už řadu měsíců upozorňuji na Zdeňka Bakalu a na proces vytunelování OKD, ale zdá se, že se o to státní zástupci zatím nezajímají,“ posteskl si prezident.

Volá proto po tom, aby si policejní prezident Tomáš Tuhý a nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman sedli k jednomu stolu a řešili reorganizaci policie na profesionální úrovni. „Já jsem připraven vyslechnout Roberta Šlachtu, ale bude se muset přihlásit sám,“ uvedl prezident před kamerami.

Hrad má prý k dispozici sedm výhrad nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana k policejní reformě a policejní prezident přislíbil, že těchto sedm výhrad do reorganizace zapracuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …