Kdyby náhodou nebyl Zeman: Strany spí, rodina Klausových pracuje, hodnotí novinářka případné prezidentské volby

17.07.2018 20:22

Redaktorka Deníku Kateřina Perknerová přemýšlí ve svém komentáři nad prezidentskými volbami. Překvapuje ji mimo jiné to, že politické strany setrvávají v letargii, a to bez ohledu na pochybnosti o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana.

Kdyby náhodou nebyl Zeman: Strany spí, rodina Klausových pracuje, hodnotí novinářka případné prezidentské volby
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

„Dominantní hnutí ANO sice tvrdilo, že pro postzemanovskou éru počítá se silnou osobností, ale nikdo takový se nerýsuje; a při Babišových personalistických dovednostech (Taťána Malá, Adriana Krnáčová) se ani nelze divit. Pro Babiše je podstatný premiérský post, Hrad ho v podstatě nezajímá, neboť s lídrem jednoznačně nejsilnějšího subjektu by se musela domluvit každá hlava státu,“ míní Perknerová. 

A dále jmenuje lidi, kteří by mohli mít zájem o prezidentské křeslo – měli by to být úspěšní senátoři v nadcházejících volbách. Například Jiří Drahoš, Pavel Fischer či Mikuláš Bek. „Možná se k nim přidá generál Petr Pavel nebo bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová. Nikdo z nich ale nebude přitažlivý pro Zemanovy voliče,“ zmínila Perknerová.

Původní text ZDE

A spekuluje i nad tím, zda se voliče pokusí oslavit lídr SPD Tomio Okamura či poslanec za ODS Václav Klaus mladší. Podle jejích slov právě Klaus mladší se při hlasování o důvěře vládě představil s prezidentským projevem v kostce. „Je zřejmé, že v Klausově rodině podobné plány nabývají reálné obrysy,“ zmínila Perknerová a následně se zaměřila i na ČSSD.

„Podle informací Deníku se v Lidovém domě pracuje s variantou, podle níž by za ni měl o Hrad usilovat současný odborový předák Josef Středula. Jisté je, že na startovní výstřel k budování prezidentské image je nejvyšší čas,“ uzavřela.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…