Kdyby nebylo Schwarzenberga, bude mít Zeman smůlu, naznačil Kalousek

13.05.2016 20:00

Prezident Miloš Zeman chystal velké šlechtické plány na oslavy sedmistého výročí narození Karla IV., ale podle předsedy TOP 09 by z nich nezbylo skoro nic, nebýt Karla Schwarzenberga. A Robert Břešťan na serveru HlídacíPes.org jeho slova nevyvrací.

Kdyby nebylo Schwarzenberga, bude mít Zeman smůlu, naznačil Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Novopečený předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

„Miloš Zeman pozval všechny evropské monarchy. Kdyby nepřijeli příbuzní Karla Schwarzenberga, tak by nepřijel nikdo,“ napsal Kalousek již ve čtvrtek večer. Narážel tím na fakt, že pozvání odmítla britská královna Alžběta II., neboť slaví devadesáté narozeniny. Švédská královská rodina odmítla, neboť má plnou hlavu těžkostí s nově narozeným princem. Odmítly i další slavné rody. Kvůli politické nestabilitě ve vlastní zemi např. španělský král.

Do Prahy nakonec slíbil přijet monacký kníže Albert II., prezident dnes na Hradě přivítal také Jeho Jasnost Aloise, dědičného prince lichtenštejnského. Setkal se také s Jeho královskou Výsostí Henrim I., velkovévodu lucemburským.

„Sehnat zvučná jména pro zamýšlenou oslavu se Hradu nepodařilo navzdory tomu, že snaze věnoval i značné diplomatické úsilí. Podle informací HlídacíPes.org prezident Zeman požádal – při jeho lednové návštěvě Prahy – osobně britského premiéra Davida Camerona, aby se za účast některého ze členů královské rodiny přimluvil při své pravidelné audienci u královny. Ten prý slovo splnil; královna však nikoho ze zástupců windsorské dynastie do Prahy nevyslala,“ napsal server.

V sobotu se prezident Zeman zúčastní slavnostní mše na počest narození císaře Karla IV., kterou odslouží kardinál Dominik Duka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…