Kdyby se Babiš domluvil s komunisty, mohl by vládnout sám. Zato v ČSSD a TOP 09 bude po nejnovějším průzkumu asi dusno

07.08.2016 21:36

Agentura TNS Aisa provedla pro Českou televizi průzkum, který s velkou pravděpodobností ani trochu nepotěší sociální demokraty. Ukazuje totiž, že hnutí ANO nijak neuškodila aféra kolem reorganizace policie, spíš naopak. Podle tohoto průzkumu by stávající ministr financí Andrej Babiš získal se svým hnutím ANO 28,5 procenta, zatímco ČSSD jen 16 procent.

Kdyby se Babiš domluvil s komunisty, mohl by vládnout sám. Zato v ČSSD a TOP 09 bude po nejnovějším průzkumu asi dusno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost, ilustrační foto

Kdyby se v současné době konaly volby, stávající ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš by mohl být navýsost spokojen. Podle průzkumu by totiž získal 28,5 procenta hlasů, což by mu stačilo k zisku 77 poslaneckých křesel. Druhá ČSSD by získala jen 16 procent hlasů voličů. Třetí komunisté by získali přízeň 10,5 procenta voličů.

Čtvrtá ODS by se mohla těšit na hlasy přesně 10 procent lidí a pátí lidovci by skončili pátí na pásce se 7 procenty voličské přízně. Šestá TOP 09 by pronikla do sněmovny se 6,5 procenty hlasů od voličů. Více stran už by se do Poslanecké sněmovny nedostalo.

Celou zprávu naleznete zde

Strana zelených se pohybuje těsně pod 5 procenty nutnými ke vstupu do Poslanecké sněmovny. Zelení mají 4,5 procenta, zatímco SPD Tomia Okamury 3,5 procenta a Starostové a nezávislí jen 2,5 procenta. 2 procenta mají Svobodní prosazující Czexit, neboli vystoupení Česka z EU, a vedle nich se přízni 2 procent voličů těší Piráti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…