Kdyby se prezident nesměl kritizovat, bylo by to s Milošem Zemanem ještě horší, smál se v rádiu Jiří Čunek

19.03.2015 2:04

Senátor Jiří Čunek zavítal do středeční Kauzy dne na Rádiu Impuls. Prohlásil, že by to s prezidentem Milošem Zemanem mohlo být ještě problematičtější, kdyby se občas nenašel někdo, kdo mu nastaví zrcadlo. Reagoval tím na petici s více než 11 tisíci podpisy, která dorazila do Senátu. Následně se jasně vyjádřil k tématu "nepřizpůsobiví" a stranou jeho pozornosti nezůstal ani nadcházející sjezd KDU-ČSL.

Kdyby se prezident nesměl kritizovat, bylo by to s Milošem Zemanem ještě horší, smál se v rádiu Jiří Čunek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor KDU-ČSL Jiří Čunek

Hned v úvodu se vyjadřoval k petici proti prezidentovi Miloši Zemanovi, která dnes dorazila do horní komory parlamentu. "Většinu důvodů petentů celkem chápu. ... Kdyby se veřejně prezident nekritizoval, tak by ta situace s ním mohla být ještě horší," podotkl Čunek.

Čunek se nedávno stal také starostou Vsetína, do funkce se vrátil po osmi letech. Věří, že jednání Senátu a zastupitelstva lze skloubit. "Starosta určuje termín jednání zastupitelstva a já si ho určitě nebudu stanovovat tak, aby mi to nevyhovovalo," zdůraznil. Vyjádřil se také k tématu nepřizpůsobivých. "Tito lidé se naopak velmi rychle přizpůsobili našemu sociálnímu systému a tyjí z peněz ostatních," prohlásil.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Čunek jasně řekl, že se nájem musí platit, kdo neplatí, dočká se odpovídající reakce od města. Stejně tak si hodlá posvítit na ty, kteří opakovaně páchají přestupky. Posledním krokem bude snaha nepřizpůsobivé zaměstnat. A takto by to podle Čunka nemělo vypadat jen ve Vsetíně, ale v celé České republice.

Pár slov pronesl i k lidoveckému sjezdu. Počítá s tím, že sjezd bude poklidný, protože vedení si vede dobře. V budoucnu možná bude uvažovat o křeslu předsedy KDU-ČSL. Tuto myšlenku i v minulosti komentoval slovy: "Nikdy neříkej nikdy."

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…