,,Kdyby ses schejbnul pro mejdlo, tak bych tě vojel." Bývalý člen ČSSD napsal o exministru Marcelu Chládkovi

16.05.2015 10:03

Člen iniciativy ProAlt a někdejší spolustraník Marcela Chládka (ČSSD) Pavel Novák se na serveru Deník Referendum zamýšlí nad tím, proč exministr školství Marcel Chládek (ČSSD) zůstával ve funkci tak dlouho, ačkoli se prý vědělo, že umí být pěkně sprostý nejen na kolegyně, ale také na kolegy. Jednomu prý Chládek řekl, „že by ho vojel“. Tolerovalo se mu to možná proto, že měl moc.

,,Kdyby ses schejbnul pro mejdlo, tak bych tě vojel." Bývalý člen ČSSD napsal o exministru Marcelu Chládkovi
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

V Novém Strašecí na Rakovnicku Chládek podle Nováka možná zařídil mnohé – kupříkladu se chystá přestavba školy za desítky milionů korun, ale teď, když není někdejší krajský politik, člen horní komory Parlamentu a ministr právě nejpopulárnější, kdo ví, jak projekt skončí. V nemilost upadl díky urážení spolustraníků a nejen žen. Jak to vypadalo v praxi? 

„Sám jsem byl mnoha excesům z jeho strany k jeho spolupracovníkům svědkem. ‚Kdyby ses schejbnul pro mejdlo, tak bych tě vojel,‘ vysmíval se svého času svému spolustraníkovi, který byl při těle. Zíráte? Taky jsem zíral,“ poznamenává autor, který býval členem sociální demokracie a potýkal se právě s Chládkem.

Jeden ze sporů se týkal i Davida Ratha, k němuž Chládek míval blízko. Když propukla aféra někdejšího středočeského hejtmana, Novák prý Chládka žádal, aby odstoupil z krajské rady a aby příště ve volbách nekandidoval. Nic z toho se nestalo, jen Novák zmizel ze stranické kandidátky. Údajně proto, že Chládek uplatnil svůj vliv. A strana si chtěla „prát špinavé prádlo“ doma. Až ho vytáhla na světlo Mladá fronta Dnes Andreje Babiše (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…