Kdyby státní zástupce nelhal, mohli jsme si leccos ušetřit, říká Rath

22.06.2015 21:31

Někdejší přední politik ČSSD a hejtman Středočeského kraje David Rath prožívá hektické dny. Soudní kolečka v jeho kauze by se měla znovu rozeběhnout už 13. července, pokud tedy Rath nevyužije jakýmkoli způsobem svá práva, aby soud znovu oddálil. V rozhovoru pro Lidovky.cz odmítl říci, zda to udělá. Prozradil však jiné věci. Například co by mohlo u soudu zaznít.

Kdyby státní zástupce nelhal, mohli jsme si leccos ušetřit, říká Rath
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Vlastní řeč tak dlouhá nebude, spíš konkrétní citace. Tvrdí-li státní zástupce, že svědek něco říká, tak samozřejmě musím ocitovat podstatnou část jeho výpovědi, kde z toho bude jednoznačné, že státní zástupce nemluví pravdu. Pokud by se obžaloba opírala o důkazy a ne o smyšlenky, mohli jsme si tohle ušetřit,“ konstatoval na téma své chystané závěrečné řeči.

Rath je prý v jednom kole, působí ve své ordinaci v Hostivici, v nemocnici ve Vrchlabí a ještě stíhá pomáhat v restauraci, kterou provozuje se svou přítelkyní Renatou. Moc hostů tam prý ale nemá. Přes to všechno se stíhá připravovat i na pokračování svého procesu. Jeho nová advokátka prý věnuje všechen čas studiu spisu, ale prý by na jeho detailní prostudování potřebovala asi sto dní, což je mnohem více, než jí poskytl soud.

Znamená to snad, že Rath v červenci obhájkyni odmítne? Nechce nic předjímat. Dorazí prý k soudu, zjistí, jak jeho advokátka dokázala spis nastudovat, a pak se uvidí, co bude dál. Ještě před pokračováním procesu se prý potýká s policejní šikanou a sledováním, ale hlásit to prý nebude. Komu by to také hlásil, když tu podle jeho názoru máme policejní stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…