Když Zaorálek na zahraničí, tak já na zemědělství, vypálil Poche po nápadu Zimoly

19.06.2018 18:38

První místopředseda ČSSD Jiří Zimola uvedl, že místo kandidáta na ministra zahraničí europoslance Miroslava Pocheho, se kterým má problém nejen Miloš Zeman, jenž jej odmítl jmenovat, ale také KSČM, která jej považuje za nedůvěryhodného, by mohla sociální demokracie nominovat poslance Lubomíra Zaorálka. Poche, který ještě v pondělí říkal, že je jediný kandidát na post ministra zahraničí, připustil, že je to zajímavá myšlenka. Vzápětí také ironicky poznamenal, zda je v tom případě Zimola ochoten přistoupit na to, že by šel místo na zahraničí do resortu zemědělství a vystřídal Miroslava Tomana.

Když Zaorálek na zahraničí, tak já na zemědělství, vypálil Poche po nápadu Zimoly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Podle Pocheho je jeho případný náhradník coby kandidát na ministra zahraničí Lubomír Zaorálek člověk, který mu je programově a myšlenkově velmi blízko, informoval server Novinky.cz. „Jsem rád, že přichází Jiří Zimola zrovna s tímto jménem, protože předtím padala jména jako Kohout a Kmoníček,“ sdělil Poche.

Pokud by však přece jen nakonec Poche kvůli sporům o jeho nominaci nemohl na post ministra zahraničí dosednout, mohl by podle svého názoru zamířit na resort zemědělství. „Jiří Zimola zapomněl, že jsem vystudovaný ekonom České zemědělské univerzity a rok a půl jsem pracoval na Ministerstvu zemědělství. Tak pokud má dojít k nějakým změnám, tak já se na to Jiřího Zimoly zeptám, jestli je ochoten přistoupit na takové řešení,“ řekl Poche pro Právo.

  • Původní zdroj ZDE

Na post ministra zemědělství je za ČSSD navržen Miroslav Toman, kterého vybral podle dohody právě Jiří Zimola. Navíc má Toman také blízko i k prezidentovi. Za SPOZ se chtěl stát poslancem v předčasných volbách v roce 2013, jako nestraník vedl kandidátku Zemanovců v Ústeckém kraji. Nyní podle svých slov přemýšlí i o tom, že by vstoupil do sociální demokracie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…