Když církve navrhnou, že na restituce počkají, lidovci budou pro

11.11.2013 19:42

KDU-ČSL už během své předvolební kampaně opakovala, že nehodlá nic měnit na církevních restitucích. Stejně tak hnutí ANO – to by se leda připojilo k ČSSD, pokud by revizi navrhla. Kdyby však revizi navrhly i samy církve, připojili by se i lidovci.

Když církve navrhnou, že na restituce počkají, lidovci budou pro
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

Uvedl to 1. místopředseda Marian Jurečka, podle něhož se KDU-ČSL nebrání revizi církevních restitucí, pokud by církve samy navrhly, že počkají apod. Za restitucemi si však i nadále lidovci stojí. Sice by bylo lepší, kdyby byly provedeny v dobách růstu, ale to se nestalo. Zítra se proto bude Jurečka ptát Bohuslava Sobotky, proč ČSSD v době své vlády restituce nevyřešila – navíc když on sám byl ministrem financí.

ČSSD nyní revizi prosazuje, otázkou je, jak se k tomu postaví hnutí ANO. V pátek Andrej Babiš Jurečkovi deklaroval, že hnutí nehodlá otázku aktivně řešit a restituce otevírat. „Oni říkali, tedy všichni čtyři vyjednavači ANO, že je to pro ně uzavřené téma,“ uvedl Jurečka v Interview Daniely Drtinové.

Ukazuje se ale, že ČSSD téma otevřela. Nyní si lidovci počkají na úterní schůzku s představiteli sociálních demokratů a na další setkání s ANO.

Předseda hnutí Babiš totiž během pondělka řekl, že by církve mohly na restituce počkat. 1. místopředsedkyně Věra Jourová ale Jurečku posléze ujistila, že nešlo o žádný názorový obrat. Babiš přitom mluvil i o kroku České národní banky, který bude také mít vliv na restituce. „Hovořit o miliardách, jak hovořil Andrej Babiš, ale v tento moment není adekvátní,“ komentoval to lidovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…