Když dostanete odstupné, nemáte nárok na podporu, vysvětlil Dolejš čtenáři

01.04.2013 11:15

Čtenáře ParlamentníchListů.cz zajímalo, zda ve chvíli, kdy dostane výpověď a odstupné ve výši tří měsíčních platů, má nárok na podporu v nezaměstnanosti. Na stránkách ministerstva práce a sociálních věcí se totiž dočetl, že nemá.

Když dostanete odstupné, nemáte nárok na podporu, vysvětlil Dolejš čtenáři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Čtenář byl zmaten informací, že nárok na podporu v nezaměstnanosti nevzniká tomu, kdo pobírá výsluhový příspěvek. „Výsluhový příspěvek se pobírá v ozbrojených složkách jako zvláštní kompenzace nároků této profese. To nesouvisí s odstupným, které má každý, kdo pracoval dostatečně dlouho a odchází buď na dohodu a nebo normální výpověď,“ vysvětlil poslanec KSČM Jiří Dolejš.

Pobírat zároveň odstupné i podporu ale podle něj možné není. „Pokud jde o souběh odstupného a podpory v nezaměstnanosti, tak je pravda (tuším že od roku 2011), že po dobu využíván této částky - v tomto případě tří měsíců - nevzniká nárok na podporu v nezaměstnanosti,“ napsal.

Na konci odpovědi ještě Dolejš čtenáři popřál, aby situaci (pokud se týká jeho), zvládl. „Pokud máte problémy na trhu práce, doufám, že je brzy vyřešíte. Hezký den a veselé Velikonoce,“ uvedl poslanec.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …