Když někde bijí černochy, budeme je bít taky? Babišův profesor Zlatuška se vyslovil pro lidský přístup k běžencům

15.10.2015 21:01

Z PROFILŮ Babišův poslanec Jiří Zlatuška (ANO) odpověděl na další sérii dotazů čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Týkaly se uprchlíků, Ruska i NATO. Zákonodárce odpovídal např. na otázku, zda bychom neměli vystoupit z agresivního NATO, odstranit z pozice ministra obrany herce Martina Stropnického (ANO) a starat se o svou obranu sami.

Když někde bijí černochy, budeme je bít taky? Babišův profesor Zlatuška se vyslovil pro lidský přístup k běžencům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška

„To budeme stále ve spolku s agresivní vojenskou politikou? Kdo bude příště pro ně nepohodlný? NATO není zárukou bezpečnosti... Musíme se spoléhat maximálně na V4, a co naše armáda? Není na čase vyměnit Stropnického? Po obvinění maďarského ministra a Ruska by měl rezignovat sám, přece je to jen herec... Nemyslíte, že potřebujeme někoho, kdo má válečné zkušenosti? Co pan Skácel?" ptala se čtenářka Světlana Kr.

Poslanec odvětil, že názory čtenářky nesdílí. Více odpověď nerozváděl.

Stranou jeho pozornosti nezůstalo ani téma uprchlické krize. Má prý zkušenosti se soužitím s muslimny, ale i se zastánci jiné víry. V obecné rovině poznamenal, že bychom se měli k uprchlíkům chovat v Česku dobře bez ohledu na to, jak se k nim chovají kdekoli jinde ve světě. Svou tezi shrnul do věty: To, že někde ve světě bijí černochy, ještě neznamená, že je budeme bít i u nás.   

Další odpovědi poslance najdete zde

Vyjádřil se i ke kauze Michalákových. Nemá prý dost informací na to, aby mohl kauzu jakkoli hodnotit. Odmítá být arbitrem ve sporu jen na základě informací jedné strany, zvláště když figuruje v roli českého poslance.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …