Když přestane fungovat bordel, je třeba vyměnit děvčata, a ne postele, burcoval na sjezdu ČSSD Robert Fico

18.02.2018 13:17

Slovenští sociální demokraté chtějí opět vyhrát volby a sestavit vládu, prohlásil dnes na sjezdu ČSSD v Hradci Králové premiér a předseda strany Směr-SD Robert Fico. Slováky chce oslovit zejména tématem zvyšováním životní úrovně na úroveň průměru zemí Evropské unie.

Když přestane fungovat bordel, je třeba vyměnit děvčata, a ne postele, burcoval na sjezdu ČSSD Robert Fico
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Robert Fico

"To se mi zdá být nejjednodušší program, který můžeme nabídnout, aby byl atraktivní," řekl Fico. Sociální demokraté podle něho musí nacházet i nové způsoby komunikace, aby si někdo všiml kroků, které ve vládě dělají. Fico připomněl, že jeho vláda zavedla bezplatné vlaky pro studenty a zaplatila žákům a studentům lyžařské zájezdy. Vyzýval k hledání nových témat.

"Odmítám pravicové kecy, že máme šetřit, protože se nám daří," zdůraznil Fico. Když se státu daří, je podle něho nutné hledat způsoby, jak pomoci lidem při dodržování rozpočtové discipliny.

Sociální demokracie musí být podle Fica základem demokracie a nesmí se bát personálních změn. "Když přestane fungovat bordel, je třeba vyměnit děvčata, a ne postele," řekl.

Sociálnědemokratické strany musí být podle něho atraktivnější, levicovější, demokratičtější a lepší. "Když nebudeme lepší, bude lepší někdo jiný," varoval Fico, který na volebním sjezdu ČSSD žádal o podporu před parlamentními volbami, ať bude novým předsedou české sociální demokracie kdokoli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…