Když prohraju s DPP, bude to můj konec, tvrdí advokát Láska na Frekvenci 1

26.08.2012 8:13

Podle advokáta Václava Lásky, kterého si najal pražský primátor Bohuslav Svoboda, existují důkazy proti bývalému vedení dopravního podniku. Kdyby totiž důkazy nebyly, byl by prý blázen. Pokud by totiž prohrál soudní spor s těmi, co na něj podají oznámení kvůli pomluvě, zaplatil by jim kolem tří milionů korun.

Když prohraju s DPP, bude to můj konec, tvrdí advokát Láska na Frekvenci 1
Foto: hns
Popisek: Václav Láska a dopravní podnik, ilustrační koláž

Advokát Václav Láska podal trestní oznámení na několik lidí z bývalého vedení pražského dopravního podniku. To se mu však záhy vrátilo, například bývalý ředitel Martin Dvořák ho obvinil z pomluvy. „Důkazy tam jsou,“ je si ale Láska jist svou verzí.

Vztahy kolem DPP totiž označil jako zločinecké struktury. „Když jsem tento termín použil, tak buď to jsem blázen, nebo věřím, že tam ty důkazy jsou,“ vysvětloval v Pressklubu na Frekvenci. 1. Nyní bude muset prokázat, že měl důkazy k těmto svým tvrzením.

„Máte záložní plán?“ ptal se ho moderátor Luboš Xaver Veselý. „Nemám. Když prohraju, tak to bude můj konec,“ odvětil suše Láska. Na mysli měl hlavně finanční konec. Odhaduje totiž, že pokud by byl uznán vinným z pomluvy, musel by celkem zaplatit asi tři miliony korun. „Což je částka, kterou nemám, takže bych musel vyhlásil osobní insolvenci,“ dodal s tím, že kdo ale neriskuje, nic nezíská.

„Já mám tendenci panu primátorovi Bohuslavu Svobodovi věřit,“ vyjasňoval v pořadu jejich vztahy. Podle něj skutečně hodlá udělat to, co říká – například zprůhlednit výběrová řízení v DPP. „Třeba za rok se tu setkáme a já budu muset říct, že jsem se splet,“ připustil však.

Co se týče výběrového řízení, Láskovi se někdy vyčítá, že na jeho post žádné nebylo. „Výběrové řízení není zárukou všeho,“ uvedl advokát. „Já jsem do té doby pana primátora neznal ani jsem s ním nemluvil,“ dodal na svou obhajobu.

Ještě že výběrové řízení nebylo. Co kdyby vyhrál Šachta & Partners?

Poté ale prohlásil, že je dobře, že výběrové řízení nebylo. Co kdyby se vypsalo, připojila by se do něj i kancelář Šachta & Partners, která by měla své zájmy v DPP, a nakonec by vyhrála, protože by nabídla nejnižší cenu? „Nezlobte se, ale to je přece hrůza, co jste tady řekl,“ vyděsil tím moderátora. „Tak to cítíme rozdílně,“ odsekl Láska.

Odmítl i moderátorovy argumenty, že pro občany není přijatelné, že se nevypíše výběrové řízení, aby nemohla vyhrát jedna konkrétní kancelář. „Vy říkáte ‚my občané‘, ale jste moderátor v rádiu,“ odvětil mu Láska. Podle něj byl tento způsob správný. „Tu zakázku jsem dostal naprosto v pořádku, podle zákona,“ dodal.

Zakázka prý byla v hodnotě 750 tisíc, což považuje ve srovnání právě se Šachta & Partners za úspěch. Ti prý inkasovali za čtyři roky zastupování DPP 160 milionů. Láskův zisk před zdaněním byl prý nakonec 200 až 250 tisíc.

Nyní má smlouvu s DPP vypovězenou, svou práci odvedl, byť nedokončil vše, co měl. „A je mi jedno, jestli jsem tu příležitost dostal jenom proto, aby se těch lidí mohli zbavit v rámci politického boje,“ prohlásil. „Já jsem si jist, že osoby, na které jsem ukázal, páchaly trestnou činnost,“ uzavřel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…