Když se Babiš očistí, můžeme ho do naší vlády vzít, připustil v rádiu Bělobrádek. Modlí se prý za rozum voličů

26.06.2017 18:48

Moderátorka Zuzana Bubílková přivítala v pondělní Kauze dne na Rádiu Impuls předsedu lidovců Pavla Bělobrádka. Ten prozradil, že se před volbami modlí za rozum voličů a hodlá jim slíbit třeba to, že zruší ta letošní hrozná vedra.

Když se Babiš očistí, můžeme ho do naší vlády vzít, připustil v rádiu Bělobrádek. Modlí se prý za rozum voličů
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na sjezdu

V úvodu rozhovoru Bělobrádek prozradil, že se modlí i před volbami, a to za rozum voličů. „Já se modlím za rozum a moudrost voličů,“ řekl doslova. Rozumní voliči zřejmě podle Bělobrádka dají šanci dvojkoalici lidovců se Starosty a nezávislými, která pro vstup do parlamentu potřebuje alespoň deset procent.

Bělobrádek ale nespoléhá jen na modlení. Spoléhá také na garanta ekonomického programu dvojkoalice Pavla Kysilku, významného českého ekonoma a viceguvernéra. Právě on by mohl voliče přesvědčit, že dát hlas KDU-ČSL a STAN má smysl. „Myslím, že to je věc, která přesvědčí voliče, že jsme jediná rozumná síla, která se nechce hádat,“ zdůraznil šéf lidovců. „My nejsme koalicí proti něčemu, my představujeme pozitivní program,“ doplnil.  

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Za určitých okolností si prý umí představit, že vezme do vlády šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. „Já nemohu vyloučit, že když se pan Babiš očistí, tak že ho vezmeme do koalice, třeba post ministra pro lidská práva by mu slušel,“ smál se ve vysílání Bělobrádek. „A co třeba ministr pro Slovensko? “ptala se Bubílková. „Třeba,“ kývl host.  

Ve druhé polovině rozhovoru Bělobrádek vysvětloval, proč lidovci napřed prosadili projekt EET, aby před volbami slibovali, že ho část zase zruší.

„My postupujeme zcela podle našeho programu a v souladu s jednáním vlády i koaliční smlouvy,“ pochválil sám sebe šéf lidovců s tím, že KDU-ČSL od počátku tvrdila, že první dvě vlny EET budou stačit. Ty už dnes běží, což je podle Bělobrádka dobře, ale dál už by se projekt EET rozšiřovat neměl. Lidovci si to prý takhle představovali od počátku.

Celý pořad naleznete zde.

Nakonec se Zuzana Bubílková ptala, jestli lidovci před volbami vytáhnou nějaký velký volební tahák, který upoutá pozornost voličů. „My jako jeden z taháků slibujeme, že zrušíme tyhle hrozný vedra,“ prozradil v žertu předseda KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …