Když se žena rozvádí a je krásná, tak za ní jdou různí mlsní kocouři, komentuje Schwarzenberg odcházení gazdíkovců od TOPky. A Babiš?

18.04.2016 8:41

Námluvy. Tak by se s trochou nadsázky dalo nazvat vystoupení ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše na sobotním sněmu Starostů a nezávislých (ANO). Píší o tom dnešní MF Dnes i Právo.

Když se žena rozvádí a je krásná, tak za ní jdou různí mlsní kocouři, komentuje Schwarzenberg odcházení gazdíkovců od TOPky. A Babiš?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Kromě Babiše však Starostům nadbíhali i ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) a předseda ODS Petr Fiala. Jediný, kdo námluvy vymlouval, byl předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček (ČSSD). 

Babiš se dlouhodobě netají tím, že by Starosty rád vzal pod svá křídla a spojil se s nimi ve sněmovních volbách v příštím roce. „Víte, co to znamená makat o víkendech, víte, jak stát a kraje jsou složitý partner a jak vše dlouho trvá,“ řekl Babiš. Zároveň doufá, že se s hnutím sejde v krajských radách. „Je příjemné mít schopného soupeře, který se po volbách stane naším partnerem,“ uvedl. Starostům zároveň slíbil, že se bude osobně věnovat tématům rozpočtového určení daní nebo financování sportu.

Starostové Babišových slov využili hned po jeho vystoupení. Přijali totiž usnesení vyzývající vládu ke zvýšení podílu peněz, jež obce dostávají z DPH. 

Nový předseda hnutí Petr Gazdík prozatím nechtěl otázku, s kým bude hnutí kandidovat, komentovat. „Až po krajských volbách,“ uvedl. 

„Znám to z vlastní zkušenosti, když se žena rozvádí a je krásná, tak za ní jdou různí mlsní kocouři. Doporučuji, i když přijdou sebelákavější nápadníci, abyste neopouštěli své zásady, jinak zahynete,“ řekl Schwarzenberg. Strana TOP 09, jíž je čestným předsedou, je v současné době stále ještě partnerem Starostů, hovoří se však o rozvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…