Když tu byli mohamedáni naposledy, vyplenili Moravu. Server zabádal v archivech a zjistil, co nás může čekat

01.02.2015 8:02

Zdá se vám varování o ovládnutí naší země muslimy přehnaná? Pak raději nestudujte dějiny Moravy, protože byste mohli zjistit, že už tu muslimové byli a snažili se přičlenit Moravu k vlastnímu impériu - Osmanské říši. Kroniky některých slováckých obcí naznačují, že střední Evropa nemusí být uchráněna před expanzí radikálů, před čímž varuje i prezident Miloš Zeman.

Když tu byli mohamedáni naposledy, vyplenili Moravu. Server zabádal v archivech a zjistil, co nás může čekat
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Server Týden.cz nabízí pohled do historie Moravy, na kterou již v sedmnáctém století útočili Turci. "Většina obyvatel malé slovácké osady Pitín u Bojkovic je muslimy pobita nebo odvlečena do otroctví. Všechna stavení vypálena. Vesnice hlásí 30 obětí a 530 ukradených ovcí. Ne, to není katastrofická vize jihomoravského Pitína po dobytí islámskými teroristy. Píše se září roku 1663, do vsi právě vtrhli Turci a vzniklé spáleniště už se z ničivého nájezdu nevzpamatuje," uvádí server.

V dané oblasti se dodnes vyskytují příjmení, u nichž se lze domnívat, že mají svůj původ u tureckých předků. Starostka slováckých Záhorovic Jana Šašinková, která se za svobodna jmenovala Hamadová, říká, že se o tureckých kořenech její rodiny mluvívá mezi příbuznými dodnes. Hamad je v islámských zemích velmi časté jméno.

O ohlédnutí do historie muslimských útoků na Moravu a také o pohledu prezidenta Miloše Zemana se více dočtete v pondělním vydání časopisu Týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…