Když vidím ty mladé lidi v Evropských hodnotách, rozplýval se Mitrofanov nad těmi, kteří prý brání Evropu před kremelskou nadvládou

09.06.2017 22:35

Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov včera ve svém komentáři na serveru Novinky.cz pochválil spolek Evropské hodnoty. A jeho zástupce Jakub Janda na to mimo jiné zareagoval.

Když vidím ty mladé lidi v Evropských hodnotách, rozplýval se Mitrofanov nad těmi, kteří prý brání Evropu před kremelskou nadvládou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Mitrofanov ve svém komentáři popisuje, jak má rád dopisy od chytrých lidí, které zpravidla bývají zvláštně laděné. Například popisuje, co se dočetl v dopise od J. H. Nejen o kamarádovi nástrojáři, ale také o tom, že čím vzdělanější společnost, tím větší naděje na opravdu rozumnou a vážnou volbu všech státních zastupitelů. „Jinak, když volí blbci, tak si samozřejmě zvolí toho největšího blbce. Navíc si myslí, ve své zabedněnosti, že jsou spásou světa,“ napsal prý J. H.

Paní A. K. pro změnu napsala, že si jen klade otázku, zda to prostě není kolo, které se pořád dokola točí. „Svoboda – přejedení svobodou a odpovědností demokracie – touha svěřit odpovědnost do rukou někoho jiného (zachránce) – průšvih v podobě války – nebo despocie – revoluce – a jede se nanovo,“ zmínila prý. 

„Pro věřící je zde Bůh. A pro bezvěrce? Někteří mi občas píšou, že jejich zápal pro lepší život zmařila hypotéka. Nic proti ničemu, každý si volí vlastní cestu. Včetně nástrojaře, kamaráda pana J. H., nebo vědomých přisluhovačů mocných, kteří za to chtějí kus blahobytu pro sebe,“ dodal s tím, že pak ale také vidí mladé lidi v Evropských hodnotách. 

Celý komentář ZDE.

Ti podle něj společně s jinými mladými z různých zemí dělají, co umí, aby se Evropa nestala součástí Asie pod kremelskou nadvládou. „Vidím další mladé v Demagogu.cz, kteří tráví čas důkladnou kontrolou a častým odhalováním lživého obsahu výroků našich vrcholových politiků. Vidím skupinu několika nadšenců, která přeložila jeden ze skvostů ruské literatury, Králíky a hroznýše od Fazila Iskandera, po nabobském, komerčně přežraném odmítnutí od pár nakladatelství vyzvala lidi, aby pomohli knihu vydat – a lidé jim přispěli tak hojně, že kniha brzy vyjde,“ zmínil Mitrofanov s tím, že všem lidem, kteří svádějí sami za sebe na sociálních sítích boj s tupstvím, hultvátstvím a otrockou mentalitou, patří jeho obdiv. 

„Tudy, tudy vede podle mě cestička ze smutnění nad marností života,“ uzavřel. A Jakub Janda za to na svém Facebooku poděkoval. „Díky. Snažíme se. Tahle země je totiž naše, žejo,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…