Když zavolá strana, tak půjdu, ujistil kancléř Mynář

13.08.2013 16:45

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář stále váhá, zda bude kandidovat za Stranu práv občanů Zemanovce ve sněmovních volbách. „Když zavolá strana a lid, tak se zvednu a půjdu," sdělil s úsměvem v rozhovoru pro Mladou frontu dnes. Prozradil, že strana je pro něj srdeční záležitostí.

Když zavolá strana, tak půjdu, ujistil kancléř Mynář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

Mynář uvedl, že nesloží svou funkci v případě, že se nakonec rozhodne za SPOZ kandidovat. Učiní tak prý až tehdy, bude-li zvolen. Dodal, že o své případné kandidatuře s prezidentem republiky Milošem Zemanem zatím nemluvil.

Ve funkci prezidentského kancléře by podle svých slov zůstal i v případě, kdyby sháněl finanční prostředky pro SPOZ na volební kampaň. "Vím, že mi řeknete, že to nejde oddělit, ale já to nebudu shánět jako prezidentský kancléř," slíbil Mynář.

Od čerta k ďáblu lítat nebudu

V takovém případě by prý však svou práci kancléře nezanedbával. "Jiný případ je, pokud bych lítal po republice od čerta k ďáblu a vzal si týdenní dovolenou a sháněl veškeré sponzory pro naši volební kampaň. To je špatně a to nikdy dělat nebudu," podotkl s tím, že by se volební kampani SPOZu věnoval ve svém volném čase.

Zeman se ale už v březnu nechal slyšet, že „úřad kancléře prezidenta nemůže být používán k propagaci jakékoliv politické strany". Mynář opustil křeslo předsedy SPOZ a na jeho místo usedl Zdeněk Štengl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…