Kecy, prdy! Vzdělanci, jděte se vycpat, vymetla Babišovy odpůrce Klára Samková. Vytáhla hrozné věci

30.03.2020 14:40

Klára Samková na Facebooku zkritizovala odpůrce Babiše a Prymuly. Prý tato kritika pochází z tábora intelektuálů. „KECY, PRDY, KULIČKY,“ napsala advokátka. „A vy, jejich kritikové? Nesmrtelnost chrousta a sójové latté...“ dodala. Kritika však prý nemíří pouze na intelektuální levici. „Ti tak zvaně pravicoví, kteří už dávno zapomněli na něco, čemu se říká soucit, laskavost, shovívavost, ti, kteří mají pohrdání pro ty, co mají IQ méně než 120, ti, kteří vypráskali z tzv. ‚pravicových‘ programů svých stran sociální věci, a TÍM vyklidili pole ultralevici, ti v tom jedou taky. Jděte se klidně, pravičáci i levičáci, vycpat. Pospolu. Kecy si vezměte s sebou,“ zakončila.

Kecy, prdy! Vzdělanci, jděte se vycpat, vymetla Babišovy odpůrce Klára Samková. Vytáhla hrozné věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková se vyjádřila ke své kauze s Jankem Kroupou a oznámila nominaci na zástupkyni ombudsmana

Advokátka Klára Samková se na Facebooku pustila do kritiků Babiše a Prymuly. Prý většina kritiky pochází ze stejné sociální bubliny intelektuálů. „Tak já si ti dovolím, drahý národe, něco připomenout,“ uvedla.

„V těchhle kecech mají tito tak zvaní intelektuálové přímo historickou tradici. Vrcholné české (a pochopitelně i slovenské) intelektuální elity, kulturní i politické, zklamaly ve všech pro stát rozhodných okamžicích. Buď kvůli své neschopnosti nebo ideologické (sebe)zahleděnosti, kdy ideologie dostala absolutní přednost před hledáním pravdy a hloubáním o skutečných příčinách a skutečných důsledcích. (A už vůbec neexistovala ochota čelit pravdám nepříjemným a navíc, nedaj Bože, za to nést zodpovědnost!) O všech těchto dobách bylo napsáno mnoho knih, ale tomu skutečnému backgroundu se autoři vyhnuli. (Znám jednu knihu, která ne: Jan Horník: ‚Proč holocaust: Hitlerova vědecká mesianistická vražda‘.) Např. stačí ukázat na peripetie, v nich se rodil český stát, na první roky po 1945, na Únor, kdy se hrálo o republiku a ‚demokratičtí ministři‘ se věnovali v Paříži nákupu kožichů pro své dámy, bezradnost pražského jara – a o tzv. sametu nemluvě,“ napsala.

Anketa

Obstála Evropská unie jako instituce v současné ,,koronakrizi"?

1%
99%
hlasovalo: 30598 lidí

Dodala, že má rozečtenou knihu od historika Paula Johnsona, která se jmenuje právě intelektuálové. Shrnula její krátkou anotaci:

„...ve své nejslavnější knize brilantně analyzuje nejhorší z lidských chorob – intelektualismus – a dočkal se za to četných kontroverzí, poněvadž se pokaždé najde zástup potrefených: Na životě a díle známých osobností, jako jsou Rousseau, Shelley, Marx, Ibsen, Tolstoj, Hemingway, Russel, Brecht, Sartre, Mailer, Chomsky a další, ilustruje britský historik ono zvláštní přesvědčení (polo)vzdělanců, že jsou povoláni rozumět všemu: morálce, politice, ekonomii, náboženství, filosofii, ba i smyslu dějin a řádu světa. Ze svých amatérských představ vytvoří světonázor, jako by si ani neuvědomovali, že lidské vědění je omezené a odbornost v jednom ohledu nezaručuje autoritu v disciplíně odlišné.

Co ale u hlasatelů nového a lidštějšího světa překvapí nejvíc, jsou časté morální debakly, a místy až monstrózní podlost, jíž se vyznačuje jejich soukromý život, V dalekosáhlých plánech na zlepšení podmínek lidstva jako celku totiž dočista zapomněli na konkrétní lidi – především na své nejbližší...“

Je to tedy prý jako vždycky. „KECY, PRDY, KULIČKY,“ napsala Samková doslova. Babiš tak jako Prymula jsou nomenklaturní kádři. Jejich kritikové jsou však něco jako nesmrtelnost chrousta a sójové latté. „Jo, a nemyslete si, že se strefuju jen do těch levicových intelektuálů. Ti tak zvaně pravicoví, kteří už dávno zapomněli na něco, čemu se říká soucit, laskavost, shovívavost, ti, kteří mají pohrdání pro ty, co mají IQ méně než 120, ti, kteří vypráskali z tzv. ‚pravicových‘ programů svých stran sociální věci, a TÍM vyklidili pole ultralevici, ti v tom jedou taky. Jděte se klidně, pravičáci i levičáci, vycpat. Pospolu. Kecy si vezměte s sebou,“ zakončila advokátka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…