Kikina má picmocha, čúza má chlapa. Do novin utekly další odposlechy z kauzy Nagyová, která se obnovuje

19.04.2016 7:32

Městský soud v Praze 1 nařídil znovu projednat kauzu bývalé šéfky kabinetu Petra Nečase Jany Nečasové (dříve Nagyové) a bývalých šéfů Vojenského zpravodajství. Rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 1 je prý špatný, plný chyb a porušující trestní řád. Píše o tom dnešní deník Právo.

Kikina má picmocha, čúza má chlapa. Do novin utekly další odposlechy z kauzy Nagyová, která se obnovuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Anketa

Kterého intelektuála máte nejraději? (Obnovené hlasování, spuštěno 19.4.)

hlasovalo: 6960 lidí

Soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Helena Králová přijala podle Městského soudu v Praze 1 nekriticky obhajobu obžalovaných a ignorovala důkazy, které obhajobu zpochybňují. Případ se tak bude projednávat znovu. 

Odvolací senát ve svém usnesení následně uvedl doporučení, čím by se měla soudkyně zabývat, jaké důkazy by měla přehodnotit a doplnit. Důležité je především zvážit motiv Jany Nečasové při akci vůči tehdejší manželce premiéra Petra Nečase (ODS) Radce.

I když obžalovaní tvrdí, že šlo o ochranu Nečasovy rodiny, obžaloba se domnívá, že Nagyová měla na celé věci osobní zájem. Chtěla prý získat důkazy o nevěře Radky Nečasové a donutit svého milence Petra Nečase k rozvodu. 

„Obvodní soud v rámci hodnocení důkazů zváží, zda lze ze záznamů telekomunikačního provozu (odposlechů, pozn. red.) dospět k důvodnému závěru, že obžalovanou Nečasovou zajímá potenciální nebezpečí hrozící poškozené Nečasové, nebo zda ji zajímá neztotožněný mladý muž…,“ píše se v usnesení odvolacího senátu. Poukazuje tak na odposlechy z 12. října 2012, kterými se údajně soudkyně Králová nezabývala.

„Čúza má chlapa, kterej jí radí. Takhle to vidí kartářka a ona vždycky vidí pravdu. Já to mám osm let ověřený,“ řekla Nečasová do telefonu tehdejšímu šéfovi Úřadu vlády Lubomíru Poulovi. Jiné ženě pak ten den uveda, že „kikina má picmocha“. „Kartářka se ptala: Byla na dovolený? Já říkám: Byla. Byla sama? Já říkám: Ano. A ona říkala: Nebyla sama, jela s ním. Žádnýmu chlapovi nedělá dobře, když ví, že dotuje nějakýho idiota,“ uvedla také Nečasová.

Městský soud se ve svém usnesení zabýval také svědectvím samotného expremiéra Nečase, jenž prý možná lhal ve prospěch své ženy. 

Podle odvolacího senátu je závěr obvodního soudu v diametrálním rozporu s provedenými důkazy. „Nelíbil se jim například fakt, že se Králová nijak nevypořádala se změnami výpovědi čtveřice obžalovaných v čele s Nečasovou, která o věci hovořila zcela jinak při výsleších na policii a poté u soudu,“ konstatuje závěrem Právo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…