Kiska chce, aby Slovensko přispělo k jednotné evropské politice vůči Ukrajině

01.01.2015 20:58

Většina lidí na Slovensku si přeje sociálně citlivý stát. Ve svém novoročním projevu to uvedl slovenský prezident Andrej Kiska, podle kterého má stát být na straně slušných a pracovitých lidí. „Jsem také přesvědčen, že potřebujeme nejen stát, který stojí na straně lidí, ale který také dobře funguje,“ citoval Kiskova slova slovenský server Pravda.sk.

Kiska chce, aby Slovensko přispělo k jednotné evropské politice vůči Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Kiska

Podle Kisky to znamená, že stát dokáže rychle reagovat a flexibilně povzbuzovat užitečné projekty a dobré myšlenky, které zemi posunou dále.

Slovenský prezident v projevu zmínil také situaci na Ukrajině. „V sousedním státě za naší východní hranicí umírají lidé a statisíce lidí ve strachu o život musely opustit své domovy,“ popsal situaci na Ukrajině Kiska.

Podle něj by Slováci určitě nesouhlasili s tím, kdyby podobně jako v minulosti na slovenské území vtrhla cizí vojska, kdyby jejich zemi někdo označoval za svou sféru vlivu nebo kdyby si nemohli o své budoucnosti rozhodovat sami. „Základní principy suverenity, sebeurčení a seberozhodování nesmíme dovolit zpochybnit,“ prohlásil Kiska. Podle něj by Slovensko mělo přispívat k tomu, aby byla Evropa v ukrajinské otázce jednotná.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…