Klára Samková je stará čarodějnice, padlo od Svobodných

09.06.2016 11:20

Posměšně reagovala ,,Sluníčková frakce Strany svobodných občanů" na výroky advokátky Kláry Samkové, které pronesla před tureckou ambasádou.

Klára Samková je stará čarodějnice, padlo od Svobodných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

V úterý se před tureckou ambasádou v Praze sešlo asi padesát lidí, aby podpořili advokátku Kláru Samkovou a svobodu slova a projevu. Důvodem byl možný postih advokátky za projev na květnovém semináři v Poslanecké sněmovně, ve kterém přirovnala islám k totalitním režimům. Jejími výroky se pak začalo zabývat státní zastupitelství i advokátní komora. Samková na závěr svého úterního proslovu před ambasádou tureckého velvyslance Ahmeta Bigaliho, který její postih požadoval, třikrát proklela.

„Proklínám vás, proklínám vás, proklínám vás. Umřete dřív, než zplodíte syny, a umřete beze cti,“ prohlásila advokátka, která se dovolávala příkladů českých žen z historie. „Budete-li zasahovat do našich věcí, pošleme na vás své syny,“ pohrozila.

Samkovou přišli podpořit mimo jiné spoluzakladatel nové strany Alternativa pro Česko Petr Hampl, který patřil podobně jako Samková k Bloku proti islámu, nebo místopředseda středočeských Svobodných Luboš Zálom.

Jenže ze strany facebookové skupiny, která se označuje jako Sluníčková frakce Svobodných, přišla na její slova poněkud posměšná reakce: „Zapadlí vlastenci konečně přišli na způsob, jak účinně bojovat s islámským nepřítelem. Poštvat na pověrčivého a zpátečnického Turka starou čarodějnici,“ píše se na facebookovém profilu sluníčkové frakce Svobodných. Jde o tu část Svobodných, kteří nepovažují imigraci za zásadní téma a soustřeďují se spíše na otázky ekonomického liberalismu.

Ovšem navzdory tomu, že ze Svobodných odešel Petr Hampl, stále zůstává ve straně proud, který imigraci za problém považuje. Reprezentuje ho například zlínský lídr Tomáš Pajonk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…