Klára Samková, kterou popotahují za slova u imigrantech, dostala podpůrný dopis. Jméno odesílatele možná překvapí

04.09.2015 17:57

Pořad České televize Události, komentáře, ve kterém vystupovala advokátka Klára Samková a skladatel a politik Michael Kocáb, vyvolal rozruch ve společnosti. Někteří lidé brojí proti České televizi, jiní proti samotným hostům. Podporu samotné Samkové však v otevřeném dopise vyjádřil její klient a někdejší ředitel společnosti Sazka Aleš Hušák.

Klára Samková, kterou popotahují za slova u imigrantech, dostala podpůrný dopis. Jméno odesílatele možná překvapí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleš Hušák

„V tom šílenství dnešního a zítřejšího dne a vlastně každého dne, který teď byl, jsem ale stačil zaznamenat, že vznikla petice, kterou Vás chtějí zakázat,“ píše Hušák, podle kterého se dnes zbytečně plýtvá peticemi, které on sám pro jistotu vůbec nepodepisuje.

Nelíbí se mu, že petice osočuje Českou televizi z toho, že nezve k diskuzím odborníky, a místo toho si pozve právě Samkovou, „kterou ovšem nezapomenou podepisovači zkádrovat jak kádrovák Svazu přátel československo-sovětského přátelství“.

„Už zase kádrují, už zase dělají seznamy nepohodlných a už zase zakazují nebo chtějí zakazovat. Je to stále totéž. Svoboda slova je to, že můžete svobodně říkat to, co oni chtějí slyšet,“ píše v dopise Hušák, který je přesvědčen že z nás současný režim chce „udělat zglajšajtovanou masu nemyslících idiotů“.

Celý dopis zde

Hušák píše, že i když si se svojí bývalou právní zástupkyní nerozumí vždy, nenapadlo by ho „vzájemně si dávat ruce před ústa“. Čímž naráží na skutečnost, že petice vlastně žádá cenzuru médií. „Už zase volají po hřbitovním tichu názorů, idejí a skutků,“ tvrdí v dopise.

Hušák je toho názoru, že každý by měl právo říct svůj názor, a to i na televizních obrazovkách. „Aniž bych chtěl s Vámi nebo Michalem Kocábem souhlasit nebo nesouhlasit v otázce uprchlíků a hádat se s Vámi o dopadech uprchlické krize na naše životy..., přeji si, abyste mohla svobodně k této otázce vystupovat Vy, Michal Kocáb, dopravní specialista nebo babička z Orlických hor.“

„A přeji Vám, aby Vás Česká televize zvala, stejně jako Michala Kocába, babičku z Orlických hor a ptala se jich na jejich názory a nechala je prokázat jejich moudrost nebo zesmešnit se, jak si to budou svými postoji zasluhovat,“ píše Hušák a dodává poslední slova podpory své bývalé právní zástupkyni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…