Klasická heterosexuální rodina je diskriminovaná nejvíce ze všech. Lidovec vysvětloval, proč jim tolik vadí rodinná koncepce Marksové

18.09.2017 22:48

Koaliční vláda schválila koncepci rodinné politiky, tedy navzdory koaličním lidovcům. Ti na ní nenechali nit suchou. Proč? Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek to v pondělních Událostech, komentářích České televize vysvětlil. Zdá se mu, že v této koncepci rodinné politiky je nejdiskriminovanější skupinou heterosexuální pár s manželkou na mateřské dovolené.

Klasická heterosexuální rodina je diskriminovaná nejvíce ze všech. Lidovec vysvětloval, proč jim tolik vadí rodinná koncepce Marksové
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek

„Ta koncepce rodinné politiky, která byla předložena, to je koncepce bez vize. To je obsahově zmatek. Tato koncepce nepreferuje většinovou podobu rodiny, ona podporuje spíše alternativní podoby rodiny,“ rozčílil se hned v úvodu Bartošek.

„Ale tohle se tam nepíše, kde to tam vidíte,“ ptal se okamžitě moderátor Daniel Takáč.

„Když to čtete, tak to z toho vyplývá,“ odpověděl Bartošek. „Ono se zdá, že nejdiskriminovanější skupinou v České republice je dnes klasický heterosexuální pár s manželkou na mateřské dovolené,“ rozčiloval se dál Bartošek s tím, že v roce 2016 se narodilo nejvíc dětí za posledních osm let, takže dosavadní prorodinná politika podle Bartoška fungovala.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

„A když chcete podporovat hlavně manželství, tak co ti ostatní? Zhruba polovina manželství se rozvádí. Tak to je. Tak ti podle vás nemají nárok?“ ptal se Takáč Bartoška.

Lidovec odvětil, že je potřeba podporovat trvalé rodinné svazky, protože ty jsou nejlepší pro zdravý vývoj dítěte, a tím i zdravý vývoj společnosti.

„Další věc, která se z té prorodinné politiky vytrácí, je podpora mateřství. Jako kdyby žena, která je na mateřské dovolené byla méněcenná, a co je úkolem nás všech, je tu ženu vrátit co nejdříve ke strojům, protože tam teprve bude mít svoji hodnotu. A přitom i mateřství a rodičovství má svoji hodnotu. To je ta vize pro Českou republiku,“ rozohnil se Bartošek.  

Lidovci jsou si prý přitom vědomi i  toho, že když se v české společnosti narodí více dětí, bude stabilizovaný i český důchodový systém. Smyslem je vychovat děti, které budou posléze chodit do práce a budou přispívat do průběžného důchodového systému. Bartošek je zkrátka jednoznačně přesvědčen, že je dobře, když rodiče mají více dětí. „Zvláště dětí, které potom opravdu chodí do práce,“ zdůraznil znovu Bartošek.

Moderátor Daniel Takáč divákům během vysílání prozradil, že Česká televize zvala k debatě i zástupce ČSSD, ale žádný sociální demokrat si neudělal čas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…