Klaus a Zeman, Lenin a Stalin. Geopolitolog Romancov vám teď prozradí, co mají tyto dvojice společného

07.09.2015 20:21

Politický geograf Michael Romancov okomentoval petici Václava Klause směřující proti uprchlíkům putujícím do Evropy, kterou podpořil i jeho nástupce v prezidentském úřadu Miloš Zeman. Ani jednoho z pánů akademik zřejmě nepotěší. Ukázal totiž na Lenina se Stalinem.

Klaus a Zeman, Lenin a Stalin. Geopolitolog Romancov vám teď prozradí, co mají tyto dvojice společného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog Michal Romancov

Václav Klaus vydal svou výzvu proti uprchlíkům a ta se stala terčem vtipálků i hackerů. K dokreslení celé situace je však třeba říci, že ji řada lidí podpořila. Mezi nimi i prezident Miloš Zeman, jenž konstatoval, že celou dobu říká to samé.

A co na to Romancov? „MZ o Klausově iniciativě: Říkám to samé celou dobu... Není nad to, když zemi vedou ti, kteří jdou po vytyčené cestě,“ napsal na sociální síti Twitter a svůj výrok doplnil obrázkem dvou komunistických vůdců Lenina a Stalina, jež spolu rokují.

Na adresu Václava Klause také poznamenal, že má snad dobře schovaný „zvací dopis“, když ho mnozí k vytvoření petice proti imigrantům vyzývali. Právě tak svůj krok exprezident zdůvodňoval.

Není to přitom zdaleka poprvé, co Romancov Klause či Zemana zkritizoval. V reakci na zprávu serveru Lidovky.cz, že se mezi novináře doprovázející Miloše Zemana do Číny nevešel zpravodaj Českého rozhlasu, ale Blesk či Nova své místo dostaly, politický geograf konstatoval, že pod vedením Miloše Zemana má Hrad zcela mimořádně omezenou kapacitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…