Klaus chystá novou knihu o problémech země. Vyjde ještě před volbami

02.10.2013 18:27

Exprezident Václav Klaus představí příští týden novou knihu Česká republika na rozcestí: Čas rozhodnutí, v níž se věnuje aktuálním problémům země. Pracoval na ní intenzivně tak, aby mohla vyjít ještě před sněmovními volbami. Informoval o tom Institut Václava Klause.

Klaus chystá novou knihu o problémech země. Vyjde ještě před volbami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Klaus

Bývalý prezident a zakladatel ODS v září podpořil blok Hlavu vzhůru někdejší europoslankyně Jany Bobošíkové, když uskupení zahajovalo předvolební kampaň. Klaus, který je označován za euroskeptika, ocenil kritické postoje Bobošíkové k EU. V části ODS nedávno zněly úvahy o možném návratu Klause, zakladatel této strany ale pak prohlásil, že jeho angažmá ve prospěch ODS nepřipadá v úvahu.

Institut Václava Klause uvedl, že bývalá hlava státu má pocit, že situace v Česku je velmi špatná. Proto knihu, v níž problémy popisuje, analyzuje a nabízí recepty na jejich řešení, stihne představit ještě před předčasnými volbami. S dalšími autory na ní pracoval poslední čtyři měsíce.

Další publikace Klausova institutu

Klaus v květnu představil publikaci, která se věnuje sporům o privatizaci a ekonomickou transformaci z počátku 90. let. Institut letos vydal též knihu projevů, které Klaus pronesl ke státnímu svátku 28. října ve svých dvou prezidentských funkčních obdobích, a také knihu Spor o amnestii, jež je sborníkem textů o lednové Klausově amnestii, ve společnosti široce kritizované.

Bývalý prezident měl tento týden navštívit dvě univerzity v Polsku. Po návštěvě Spojených států je ale nachlazen, takže se návštěva přesune na jiný termín. "S pondělním představením nové knihy ale už počítá," dodal Petr Macinka z Klausova institutu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…