Klaus ml. si dělal p*del z Mináře. A přišla odveta. Drogy, a nejen to

17.11.2019 9:33

Zakladatel a předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší bedlivě sledoval sobotní demonstraci na Letenské pláni organizovanou spolkem Milion chvilek, jehož předseda Mikuláš Minář rozdal úkoly i politikům zejména z opozičních stran. Na to konto Klaus junior na svém facebooku zveřejnil příspěvek, v němž si z Mináře utahuje, že hnutí Trikolóra jeho požadavky splnilo s šestitýdenním předstihem. „Kopete do mladých lidí, proto vás nikdy nebudou volit. Přestaňte brát už ty drogy, Václave,“ pustili se do něj vzápětí „chvilkaři“.

Klaus ml. si dělal p*del z Mináře. A přišla odveta. Drogy, a nejen to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní představení nové parlamentní strany Trikolora bývalého poslance ODS Václava Klause mladšího

K demonstraci Klaus mladší ještě před jejím začátkem předeslal, že jako demokrat naprosto ctí právo shromažďovací. Na druhou stranu, protože je demokrat, si ale myslí, že vládnout mají ti, co volby vyhráli, a ne ti, co je prohráli. Zároveň je prý „trochu háklivej na privatizaci ‚odkazu 17. listopadu‘". „Já tam jako tehdejší student PřF UK byl a nepotřebuju od nějakého třicátníka (který ani tehdy nebyl na světě) povídat proč a o co šlo,“ řekl směrem k Mikuláši Minářovi.

Za tento názor Klause mladšího poplácal souhlasně po rameni poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) . „Skvěle řečeno,“ odepsal mu ve svém diskusním příspěvku.

Zato Lukáše Bubílka tím předseda hnutí Trikolóra pořádně nadzvedl. „Kopání do mladých lidí vám jde a proto vás nikdy nebudou volit v takovým množství, jaký byste si přál,“ zlobil se přispěvatel do diskuse, podle něhož ještě smutnější je, že Klausovi, který sametovou revoluci zažil, musí nějaký třicátník vysvětlovat, že po třiceti letech po revoluci není dobře, když je ve vládě agent StB podporovaný KSČM.

Předseda hnutí Trikolóra ho však promptně vyvedl z omylu se slovy, že mu nikdo nic vysvětlovat nemusí. Zdůraznil, že on hlasuje proti vládě v parlamentu a není to jeho vláda. Bubílkovi vzkázal, že jeho psaný text nepochopil.

Vedle ultimát pro premiéra Andreje Babiše (ANO) na demonstraci Minář citoval výzvu, kterou předal zástupcům opozice, když ho ve čtvrtek přijali v Poslanecké sněmovně. Na splnění této výzvy jim dal Minář „rok a den“, tedy do 17. 11. 2020. Vůdce Milionu chvilek je žádá:

Anketa

Chcete generála Petra Pavla za prezidenta?

7%
93%
hlasovalo: 30495 lidí

„Za prvé – otevřete se lidem. Pozvěte lidi, uchopte tuto příležitost, aktivně je k sobě pozvěte.

Za druhé – přijďte s vizí. Uskutečnitelnou, reálnou. Zformulujte problémy této země, a jak by je vaše strana chtěla řešit.

Za třetí – vyřešte problém oslabení voličských hlasů v důsledku roztříštěnosti opozice.“

Pak Minář prezentoval čísla, jak opozice v minulých volbách doplatila na volební systém. Jak STAN potřeboval mnohem více hlasů na jeden mandát, než ANO.

Zatímco se ozývají názory komentátorů spíše plné pochyb o tom, zda opozice splnění těchto úkoly zvládne... – přichází Klaus mladší se svým hnutím Trikolóra, které podle něj obsáhlo vše, oč stoupenci na protivládní demonstraci žádali.

„Možná to teda takhle nemysleli, jakože ne každý se má zapojit, ale jen nějací ti se ‚správnými‘ názory – ale to by pak zas už nebyla demokracie,“ dělal si Klaus junior srandu.

Jeho slova vzbudila vášně, reakce s ostrými slovy na sebe nenechaly dlouho čekat. „Myslím, že byste měl přestat brát drogy, Václave,“ napsal například komentující Radek Ligiera.

To Petr Kulhánek by „na demonstraci Milionu chvilek pro (liberální) demokracii“ nikdy nešel, má podle něj totiž opačný efekt. Jako odpůrci Babiše mu totiž „nedává smysl podpořit někoho, kdo je důvodem, proč lidi Babiše volí především“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…