Klaus ml. utřel Bakalu. A řekl: Klaus st. bude jezdit za Orbánem a Faragem. Sál jásal

10.06.2019 16:20

Poslanec Václav Klaus mladší dnes spolu s ostatními zakládajícími členy hovořil o svém nově vzniklém politickém hnutí Trikolóra. Mezi řečníky byli i bývalá poslankyně ODS Zuzana Majerová Zahradníková či starosta obce Jenštejn Norbert Hlaváček. Na tiskové konferenci hnutí předložilo svůj záměr soustředit se především na cíle České republiky, jakožto zmenšení byrokracie, daňového zatížení či soustředit se na zlepšení situace v dopravě. V závěru tiskové konference došlo i na dotazy novinářů a Klaus svými odpověďmi šokoval přítomné, když se jal po jednom z dotazů zmínit i Bakalu, Orbána či Farage.

Klaus ml. utřel Bakalu. A řekl: Klaus st. bude jezdit za Orbánem a Faragem. Sál jásal
Foto: Repro idnes TV
Popisek: Václav Klaus mladší na tiskové konferenci hnutí Trikolóra

Anketa

Přejete si, aby sudetští Němci pořádali svůj sjezd na českém území?

4%
96%
hlasovalo: 10229 lidí
Poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková na počátku svého proslovu, směřujícího k podporovatelům hnutí Trikolóra, zmínila odkaz na tři pilíře nové strany, a neopomněla tak jmenovat zaměření hnutí především na dění v České republice, na rodinný život či na poctivou práci.

„Rodina, která se skládá z táty, mámy a dětí, je hodnota, kterou chceme bránit,“ uvedla dále Majerová Zahradníková, když mluvila o tradiční rodině.

Podle Zahradníkové je klíčem k bohatství naší země česká koruna a závěrem připomněla, co vše se za názvem Trikolóra skrývá, a připomněla symboliku z pohledu tří barev tvořících naši vlajku i třeba tři historická území České republiky Čechy, Moravu a Slezsko.

FOTO: Repro iDNES TV, akci moderoval Marek Vašut

„Jako jedinec se můžete pokusit dosáhnout maxima, ale pokud kolem sebe nemáte lidi, kteří vás podporují, jako jedinec dokážete málo,“ dodala poté v rámci svého proslovu.

Po Zahradníkové následovali se svými projevy i další řečníci a zaměřili se na jednotlivé sféry, jež budou ve straně zastávat. První hovořil Karel Rajchl, jenž v současnosti zastává post ředitele základní školy v Děčíně.

Rajchl vzhledem ke své současné funkci zastává specializaci ve školství i ve straně, a mluvil tak především o posílení peněžních toků schopným ředitelům a učitelům, přičemž by současně chtěl mírnit byrokracii a zrušit inkluzi. „Pojďme českému školství navrátit jeho prestiž, hodnoty a vize,“ vyzývá Rajchl.

Ostatní členové přípravného výboru hnutí mluvili i o dopravě. Hnutí Trikolóra prý plánuje řešit současnou situaci a pracovat na jejím zlepšení, tak aby byla doprava plynulá a bezpečná.

FOTO: Repro iDNES TV, Majerová Zahradníková odhaluje spolu s Klausem logo hnutí

Řeč došla na pomalé stavění dálnic či vysokorychlostních tratí, které mají vzniknout nejdříve až po roce 2035.

Členové strany se opřeli i do rozvoje podnikání a zlehčení byrokracie v rámci drobných českých podnikatelských subjektů a živnostníků, kteří podléhají přebytečným regulím pocházejícím i z Bruselu, jenž podle jedné z podnikatelek upřednostňuje nadnárodní korporace.

„Děti patří rodičům, a nikoliv státu,“ podotkla v následující řeči jedna z matek na mateřské dovolené a znovu se opřela do rodinného života a rodiny jako takové.

Starosta obce Jenštejn Norbert Hlaváček, zabývají se v Trikolóře sociální problematikou, hovořil o přerozdělování sociálních dávek a zdůraznil, že mají jít tam, kde to je skutečně potřeba.

Pozornost se obrátila i směrem na daně, které se podle hnutí mají udržovat nízké a daňový systém jednoduchý a stabilní.

A závěrem si převzal slovo předseda hnutí Václav Klaus mladší a poděkoval všem za přízeň a podporu. Připomněl též, že již spustili i stranický web.

V následujících dotazech novinářů byl Václav Klaus mladší dotázán, jak chtějí dosáhnout povzbudivých výsledků. „Já jsem čekal ledacos, ale že mě budete konfrontovat s Petrem Fialou, to jsem překvapen,“ podotkl ohledně dotazu, zdali jeho hnutí nebude příliš podobné ODS či Svobodným, a naznačil, že mají odlišný program.

FOTO: Repro iDNES TV, Majerová Zahradníková hovoří o programu nového hnutí

A pak přišla na řadu i další novinářka, patřící pod patronát podnikatele Bakaly, jež žádala osvětlit roli Václava Klause staršího, po čemž jeho syn podotkl: „Já musím říct, že mám poměrně chladný vztah k novinářům, kteří jsou najatí podnikatelem Bakalou k ovlivňování veřejného mínění,“ načež sál propukl v jásot. Klaus starší by prý měl mít na úkol zahraniční politiku. „Bude jezdit za Orbánem, za Faragem a tak dále,“ uzemnil opět Klaus všechny přítomné.

Novinářka se zeptala i na financování hnutí. Na bližší informace ohledně financování si podle Klause zatím máme počkat, až skončí všechna jednání s tím spojená.

Na vlně zahraniční politiky se pokračovalo i nadále, když se o toto téma opřel novinář Jan Palička ze serveru Info.cz a tázal se na spolupráci na zahraniční úrovni přímo přes Klause mladšího. Klaus mu na to řekl, že musí především „něco předvést doma“. Závěrem pak Klaus poděkoval za všechny otázky, a to i za ty „útočné a politické“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…