Klaus mladší: Prohlášení Válkové by bylo na demisi, ale u nás se to asi přejde

24.03.2014 17:42

Václav Klaus mladší bude novým poradcem předsedy ODS Petra Fialy pro oblast školství. Má také straně pomoct, aby se mohla znovu postavit na nohy. Klaus o tom mluvil v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Klaus mladší: Prohlášení Válkové by bylo na demisi, ale u nás se to asi přejde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala a 1. místopředseda Jan Zahradil

V úvodu pořadu měl Klaus příležitost komentovat problematický rozhovor ministryně spravedlnosti Heleny Válkové pro server Echo24.cz. „Chápu, že to byla reakce na to, co se zase Čechům dělo předtím, ale ono se toho v protektorátu zas tolik nedělo,“ reagovala Válková s ohledem na odsun německého obyvatelstva z pohraničí.

Vyjádření Válkové by bylo na demisi, ale u nás se to asi přejde 

„Ona to omlouvala, že je částečně její německou národností. Co k tomu říci. Bagatelizace takových událostí dobrá není. Mně to přijde tragické, protože zahynuly statisíce lidí. Bylo by to na demisi, ale u nás se to asi přejde,“ míní Václav Klaus mladší.

Člověk nemá mlčet a má se vyjadřovat

V ODS má Klaus pracovat jako mluvčí pro školství. „Pana Fialy si vážím, sledoval jsem dvacet let jeho texty. Bylo dvacet jedna důvodů, proč na to nekývnout. Ale člověk nemá mlčet a má se vyjadřovat k věcem, které cítí jinak, než současná vládní koalice,“ míní Klaus a vysvětluje tak, proč se rozhodl pracovat pro Fialu.

„Mám pocit skutečně, že si tam nejde vydělat, ale že tam jde zastávat názory,“ míní Václav Klaus mladší.

„Věřím tomu, že pořád má smysl podporovat lidi, kteří vytvářejí nějaké hodnoty. Nezdaňovat je zbytečně,“ uvedl Klaus. Podle něj jsou na české pravici velmi málo slyšet liberální principy.

Fiala nehájí názory, které otevírají kudlu v kapse

Bývalý ředitel gymnázia PORG Klaus odešel od občanských demokratů na přelomu roku 2008 a 2009. Nyní to komentoval slovy: „Strana přestala hájit zájmy voličů a soustředila se na ovládnutí radnic. Bál jsem se, že to stranu přivede do záhuby.“

Svůj názor ale nyní Klaus změnil: „Jak ta strana ztratila drtivou většinu voličů, tak se od ní odvrátily elementy, které to potřebují. Já jsem se uvolil dělat mluvčího pro školství. Já si myslím, že problém skutečné pravice je v dezintegraci. Zrovna tak, jako mám v oblibě názory pana Macha (Strana svobodných občanů), tak i pan Fiala nehájí názory, které otevírají kudlu v kapse.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…