Klaus mladší: Školy zavádějí pracovníky pro evropské myšlení. To nebylo ani za komunismu

08.09.2016 7:02

Stát má vytvářet podmínky pro učitele a pro školy, aby dobře fungovaly. Nemá přinášet množství ideologických projektů, což se ale teď děje. Uvedl to expert ODS pro oblast školství Václav Klaus ml.

Klaus mladší: Školy zavádějí pracovníky pro evropské myšlení. To nebylo ani za komunismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman navštívil při příležitosti zahájení nového školního roku Základní školu Curieových

Když byl ředitelem školy, tak prý potřeboval web ministerstva školství jenom ke zjištění toho, kdy přesně jsou školní prázdniny. „Teď aby učitelé byli nuceni sledovat vývoj a reagovat a doškolovat se a učit děti, který učit neuměj a podobně,“ uvedl.

Největší „zvěrstvo“ je prý pácháno vůči dětem s nějakým hendikepem. „Ty stát posílá od specialistů k osmnáctiletým asistentům, kteří o vzdělávání nevědí lautr nic. Daňové poplatníky to bude stát osm miliard. Ty nedostane paní učitelka, ale poputují jinam, aby proběhla takováhle inkluze,“ posteskl si Klaus ml. Nejde prý ale jen o inkluzi. Školy prý musejí nově zřídit koordinátora multikulturního a koordinátora globálního evropského myšlení. „To snad nebylo ani za komunismu, že by byl koordinátor marxismu-leninismu. A koordinátor proti metalu a vlasáčům,“ podotkl.

Nyní, kdy dochází k přerozdělování běženců v EU, je už čas, kdy má smysl Unii opustit. Klaus ml. připomněl, že sám hlasoval proti vstupu naší země do EU. Dokázal si totiž představit, kam Unie povede. Jde prý o ideologický projekt, kdy nám chce zase někdo vládnout. „A to se naplnilo asi o 300 % víc, než jsem si dokázal za Špidly představit,“ uvedl s tím, že kdyby nyní bylo referendum, hlasoval by pro vystoupení z EU.

Za naši velkou výhodu označil fakt, že jsme homogenní země. A že nemáme milionové komunity, které by nenáviděly náš stát a snažily se jej svrhnout z jeho křesťanských základů. Obává se ale toho, že nám sem migranty budou posílat a zadruhé že migranti rychle zjistí, že ceny jsou u nás nižší. „A nemusí dlouho trvat, než nějaké části migrační vlny sem začnou došplouchávat. Zvlášť když naše vláda sice naoko klade rezistenci, to je ale jen pro české voliče. V jádru ale víceméně akceptuje všechna evropská pravidla,“ podotkl Klaus ml.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…